Gå med i Fi Gbg:s manifestation mot våld i nära relationer på fredag 25 november

Med anledning av FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor håller Fi Göteborg en manifestation mot våld i nära relationer. Vi går genom stan med våra plakat där statistik kring våld står samt Fi:s politiska förslag i frågan.

Klockan 17:00 – 18:00

Samling på Sensus, Södra Hamngatan 29, Göteborg.

No Comments

bograhn

Ni skall få en länk till den största internationella forskningssammanfattningen
vad gäller våld i nära relationer och som sammanställs i USA:

Last updated: May 2011

SUMMARY: This bibliography examines 282 scholarly investigations: 218 empirical studies and 64 reviews and/or analyses, which demonstrate that women are as physically aggressive, or more aggressive, than men in their relationships with their spouses or male partners. The aggregate sample size in the reviewed studies exceeds 369,800.

http://csulb.edu/~mfiebert/assault.htm

Reply
Fi Västra Götaland

Hej igen, igen bograhn
Tack för länk. Har läst, läst, läst och läst denna andra populära länkar som antifeminister skickar mellan sig och självklart till oss. Som för att säga att våldet är detsamma: kvinnor slår också. Det vet vi, det vet alla. Allt våld är fel, oavsett gärningspersonens kön. Oavsett om våldet sker i samkönat eller i heteroförhållande, eller på sta´n eller i krig, eller var helst.

Men: vad är det som är jobbigt att se? Att kvinnor mördas av män i nära relationer, är betydligt vanligare än att män mördas av en kvinna i nära relation? I Sverige mördas 16-17 kvinnor i nära relation, jmr med 4 män av kvinnor. Död är tyvärr ett mått som kan säkerställas. Grov misshandel som kräver sjukhusvård, är också säker statistik.Tyvärr. Fruktansvärt obehagliga fakta, men de blir inte mindre sanna för att man försöker släta över. Verkligheten finns kvar, även om vi blundar och håller för öronen.

Och det blir värre: http://feministisktinitiativ.se/artiklar.php?show=1101

/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.