Ful- och dumkommuner

Kaliber lyfter förlåten till usla arbetsvillkor med 3 program: “Anställd, men bara ibland” . Visar hur arbetsgivare sliter ut och slänger bort anställda. Anställda som bär verksamheter inom ex vård och omsorg, genom att ständigt stå till pass. Tacken för att vara redo att rycka in 24/7, för att ofta jobba mer än heltid, är sparken.  Tack å hej, nu behöver vi inte Dig. In med nästa!  Så smiter arbetsgivaren LAS. Och de flesta arbetsgivare är inte ljusskygga fulbolag. Istället är det din eller min kommun eller landsting. Alltså till syvende och sist våra politiker. Fulkommuner.

Läser ett bra mycket bättre debattinlägg än de allra flesta med politisk avsändare. En “Medarbetare” inom hemtjänsten Majorna-Linné i Göteborg, beskriver hur neddragningar slår mot verksamheten och som undrar:

Antalet fast anställda minskar, det är dessa siffror man presenterar för politikerna. Eftersom man hela tiden får höra hur många miljoner som skall dras in och att det fattas pengar så undrar jag över timvikarierna, de måste väl också kosta pengar. GP

Så snyggar man till siffrorna och ansvaret är ju lätt att slippa genom att smita LAS.  Man tror man är fiffig som sliter såväl fast anställd personal, som timvikarier, istället för att ha en bra bemanning till trygga villkor för alla. Inte smart alls, tvärtom. Att timanställningar är dyrare än fasta, visade Paula Liukkonen redan 2002. Ful- och dumkommuner.

Rapporten Anställningskostnader av Paula Liukkonen

/Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.