Från ättestupa till rymdsond

Från M-stämman i Örebro,  Fredrik Reinfeldt:

Partiets grundideologi är synen på människan och dess förmåga att växa. DN

Vem tillåts vara den växande människan och som ska lyssnas på i moderaternas framtidsland?  Den kroniskt friska individen, arbetandes från 16 till 72 års ålder med 3 års högskolestudier?  Äsch, fel av mig: 72 år torde vara förtidspension, statsministern har ju tidigare relaterat pensionsålder till förväntad livslängd. Och utifrån det resonemanget hamnar vi på ca 95 år. Nio fem, nittiofem.

-Hur kan det vara idélöst att vilja bygga vidare på det goda samhälle som Sverige är? Vi tror på jämlikhet och rättvisa och har rejäla skyddsnät, sade Reinfeldt. -Det finns de som säger att det behövs visioner. Jag vill varna för det. De menar ofta att vi ska göra det som var förr, när Domus var Domus. Eller andra som ropar på stora visioner, men egentligen säger att: Låt oss göra Sverige till något annat. Riv ned! Revolutionsromantikerna som svenska folket inte vill ha. GP

“Rejäla skyddsnät”, en information som nog inte gått fram till alla arbetslösa och sjuka.  Fel av mig. Igen.. ..Att vara sjuk och arbetslös är naturligtvis inte att vara människan som Fredrik pratar om i Örebro.   “Jämlikhet och rättvisa” har tagits över av  ideella organisationer.  Jämställdhet är fint för de som så önskar, men inget samhället kan lägga sig i. “Valfrihet vid köksbordet” utgör ett eget avsnitt i framtida historieböcker och beskriver hur könsskillnader ökade allt mer pga av politiskt ointresse.

Att Fredrik Reinfeldt värjer sig för att vilja ha det som förr, är uppenbart. Förr, vid Halleberg i Vänersborg, omtalade myten att gamla knuffades ut för stupet. Sagan från förr, är dagens verklighet. Från ättestupa till flygplan med destination osäkert öde.  Ganna, Jacqueline, hur många fler äldre och förvirrade personer har skickats ut i det tysta?

Teknikutvecklingen kan bidra till en snabbare och enklare utsortering.  Nästa steg blir att skicka ut oönskade individer i rymdsond?

/Marita

Svt    AB    Sydsv    Exp   DN   DN2

No Comments

Minnet

Jo det är förskräckligt att pensionerna ser ut som det gör och Göran Persson sa att “svenska folket kommer att bli förbannade då de förstår vad vi gjort” då han gjorde om pensionssystemet. Så var det faktiskt, tråkigt nog.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.