Första maj och feministiska tåget

Fi Göteborg och Fi Västra Götaland arrangerar i år en feministisk demonstration i Göteborg på första maj. Vi samlas klockan 15.30 på Järntorget. Det feministiska tåget avgår klockan 16.00 för att avsluta på Millenniumplatsen (bredvid Storan).

Vi går under under parollen STOPPA LÖNEDISKRIMINERINGEN!
De frågor som vi vill lägga fokus på under dagen är lönediskrimineringen, förkortad arbetstid och arbetsrelaterad diskriminering ur ett feministiskt och intersektionellt perspektiv.

Vi marscherar gemensamt genom Göteborg, och avslutar på Millenniumplatsen bredvid Storan där Julia Bahner som är Fi-medlem och doktorand i socialt arbete, med funktionalitet och sexualitet som huvudämnen kommer att hålla tal.

Alla feminister och feministiska organisationer samt partier som kämpar för ett jämställt samhälle är varmt välkomna att delta i det feministiska tåget!

Innan demonstrationen kommer vi behöva hjälp att sätta upp affischer och under demonstrationen behöver vi några funktionärer. Vill du vara funktionär så hör av dig. Du når oss antingen via mail på facebook eller via mailadressen: goteborg@feministisktinitiativ.se.

Sprid gärna detta tilll vänner, familj och andra organisationer så vi tillsammans kan visa att det är ett jämställt & jämlikt samhälle vi vill och ska ha.

 

Bild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.