För en Feministisk regering krävs mer

Yiippiiee!!! De Rödgröna bildar en feministisk regering 2010, meddelades på självaste 8 mars.

Äntligen 6-timmarsdag, äntligen individualiserad föräldraförsäkring.  Det var på tiden. Eller…. vänta.. “heltid” finns med, men, men det verkar som om det ff är gamla 8 timmar, inte möjligt…..joooo….:( Det står ju ingenting om dessa 2 grundläggande frågor  i debattinlägget på Newsmill…???

Suck, alltså..ambitionen är ju bra, men praktiken måste hänga ihop med retoriken.  Feminism förpliktigar. Det handlar inte om att dela på kakan, att byta ut lite ingredienser – en ny kaka måste bakas. För recept: ta ex. kontakt med Gudrun, via hennes blogg .  Och ta in SSU-ordföranden Jytte, som uppenbarligen har mer insikt om feministiska frågor, som vet att pappor också är föräldrar.

En sak är iaf säker – Ni behöver oss

– Marita –

No Comments

Feminix

Vad vill ni feminister göra för de kvinnor som VILL ta hand om sina barn själva? Utrota dem? Göra dem utfattiga och TVINGA dem lämna bort sina barn? Varför inte jämställa dem med barnomsorgsarbetande?

Reply
fiavg

Att sätta barn till världen innebär ett gemensamt ansvar. Finns det en mamma o en pappa är det bådas ansvar. Det handlar inte om ett arbete, utan om omsorg.

Tycker inte Du att barn har rätt till sin pappa om hans finns med i bilden, eller missförstår jag Dig?

/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.