Fascistisk tradition i modern tappning

Brukar inte vara tacksam över att Sverige har en moderat arbetsmarknadsminister eller imponeras av högersmedjan Timbro. Men i denna stund känner jag frid. Ett värsta scenario vore en sverigedemokrat som ansvarig för arbetslösheten med support av en brunsvart thinktank. Håll i er, sitt ner,  här kommer ett orsak- och verkansamband som saknar motstycke:

Timbros vd kan väl inte med gott samvete mena att dagens massarbetslöshet och sociala utsatthet skapar hedersrelaterat våld, när det i verkligheten är tvärtom? AB

Tvärtom…alltså: Hedersrelaterat våld orsakar massarbetslösheten, säger Carina Herrstedt, SD-kvinnor och anklagar Timbro för att vara “marxister”…..:

Markus Uvell, vd på tankesmedjan Timbro, gör en klassisk marxistisk analys och pekar på utanförskap och socioekonomiska faktorer som orsak till hedersvåldet.

Timbro, högerns tankesmedja presenterandes marxistiska analyser…………. Kunde ge upphov till rejäla gapskratt. Det gör det inte. Anders Breiviks manifest genomsyras av en hatisk antifeminism, där anklagelser om “marxism” fyller sida efter sida.

Våld i heders namn bakom massarbetslöshet. Nu måtte hatet stigit SD åt huvudet. Våld i hemmet orsakar gigantiska samhällskostnader och stort mänskligt lidande. Oavsett om det är Sven Svensson  som misshandlar och mördar, eller någon annan.

SD vurmar traditioner. En tradition inom fascismen, är att länka arbetslöshet till invandrare. Massarbetslösheten var judarnas fel i Hitlertyskland. Vad SD-kvinnorna gör, är att lyfta in en modern klassiker, nämligen att skjuta kvinnor framför sig som ett alibi i en främlingsfientlig krigföring.

Tobias Rawet, överlevare från förintelse, föreläste för niondeklassare år 2009 och varnade för Sverigedemokraterna:

Han ser allvarligt på den växande främlingsfientligheten i samhället.

– Vi behöver se till att Sverigedemokraterna aldrig når över 4-procent-spärren och att antidemokratiska rörelser aldrig får fotfäste i Sverige.

För att på ett bättre sätt sprida kunskap om Förintelsen efterlyser han bättre utbildning av lärare i ämnet och föreslår att historia ska bli ett kärn­ämne.

– Ni ungdomar har en vision att fylla genom att när ni blir äldre rösta på partier som har en människosyn där alla är lika mycket värda, säger Tobias Rawet. Dagbladet

Nu är vi ändå där: över 4 % SD. I framtida val, hoppas jag att vi varken glömmer vår bruna historia eller tror att framtidens demokratiska samhälle redan är fixat och tillrättalagt. Mänskliga rättigheter är inget som blir, utan något vi gör. Tillsammans.

/Marita

Kerstin Doyle skriver på Dagen.se om SD-kvinnornas film:

Värre ändå var det med tonsättaren Börge Ring. Han skrev psalmen “För att du inte tog det gudomliga” med numera avlidne Olov Hartman 1970. Psalmen är känd och älskad.

Ring blir chockad när ajour.se ringer upp honom.

– Nej, nej, nej, nej. Det var det värstaste. Det är ju förfärligt! säger han.

– Jag hade ingen aning. Vad gör man åt det?

Psalmen handlar om det mest centrala i kristen tro, enligt Ring, och han tror inte Sverigedemokraterna står för det. Dessutom får man inte använda material hur som helst i en filmproduktion.

Therese Borg på SDkvinnor har inte reflekterat över vad det är för låt, utan låtit produktionsbolaget välja och menar att de också bär ansvaret.

Börge Ring tänker vända sig till STIM för juridisk hjälp.

Mer om psalmstölden här: Feltramp av SD-kvinnor      Bedrövad över SD:s psalmstöld    SD-producenten: Därför använde jag psalmen

Övrigt om filmen här: Skådespelare i SD-film: Vi känner oss lurade          SD vill debattera hedersvåld – saknar åtgärder      Grön Ungdom: SD-kvinnors reklamfilm föreslår inga lösningar

No Comments

Erik

Tack och lov för Breivik. Genom honom fick vi goda genusfeminister/kulturmarxister/antirasister/humanister något att kasta fram så fort någon vågar sig på att tycka annorlunda än oss.

Reply
Fi Västra Götaland

Hej Erik
Snälla förklara: vad är och gör en “kulturmarxist”?
/Marita

Reply
Klara

Vad FI gör är att ignorera de verkliga förtryck som finns i världen. Jag har gått från att vara medlem i FI till SD och att särskilt bry mig om kvinnofrågor. Jag får mycket mer gensvar hos SD gällande problematik kring hedersvåld, klädförtryck, våld, våldtäkter, och liknande.

Jag ser SD som det mest demokratiska parti som finns idag. Övriga partier kör med någon form av propaganda genom att märka ut vi och dem: “de som inte tycker som oss är rasister/främlingsfientliga” osv. och klassikern att stoppa åsikter i mun.

Nej, tacka vet jag SD och SD-kvinnor!

Reply
Fi Västra Götaland

Hej Klara

Du kan knappast ha gått från Fi, till SD. Avståndet är ljusår.

Hur stort är gensvaret när det gäller att korrigera lön pga kön, jämställd föräldraförsäkring, 6-timmarsdag för alla? Alltså klassiska jämställdhetsfrågor.

Min definition av demokrati, är allas lika värde. Oavsett kön och härkomst.

“Stoppa åsikter i mun”: Nä, det gör SD så bra själva: svart på vitt.
/Marita

Reply
Stefan Månsson

Feministerna förnekar precis som Kurdo Baksi att det finns ett hedersrelaterat våld.
Det gör dem till nyttiga idioter vars ord inte är vatten värd.

Reply
Fi Västra Götaland

Hej Stefan
Inte alls. Visst utövas våld i namn av heder.
/marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.