Får Du plats i SDU:s lilla bruna?

Bekymrade mig igår över att media mörkar SD:s budskap. Att media och aggressiva motdemonstranter matar trollen. Som i rapporteringen av SDU-demonstrationen i Göteborg. Men jag hade fel.  Det fanns ett undantag, vilken tur!

I en GP-artikel smygs det inte för rasisterna. Istället frågar journalisten hur det där med “svenskfientlighet” hänger ihop. William Hahne, SDU-ordförande i Stockholm och presstalesman svarar:

…………….

Svenskfientlighet kan till exempel riktas mot svenska muslimer med muslimska seder och bruk?

– Då vi pratar om svenskfientlighet handlar det om etniska svenskar.

Vad menar du med det?

– Etnicitet är en helt annan sak än vad man har för nationell identitet.

Vad avgör om man är etnisk svensk?

– Om du har typiskt svenskt utseende.

Vad är det?

– Det tror jag du kan lista ut själv. Men det har egentligen inget med saken att göra. Jag hoppas att du inte virrar ihop det här nu för vi diskuterar två olika saker. Att vara svensk har inte med etnicitet att göra.

Jag blev inte klokare av svaren.  Men fick veta lite mer om mig själv. För enligt SD:s definition är jag inte svensk, iaf i etnisk bemärkelse. Det har ingen berättat för mig, förrän nu.  Undrar just vad släkten ska säga:) Fast ..när jag tänker efter….vare sig mor eller far är väl svensk. Inte etnisk svensk.

Osäker på om jag enligt SD:s måttstock är nationell svensk eller inte, och bryr mig förstås inte heller. Men så skönt att få det på pränt, hur illa det än är. “Typiskt svenskt utseende”, som saxat ur det första kapitlet i Rasbiologins ABC.

Vad är Du: Får Du plats i SDU:s lilla bruna?

/Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.