Fair trade-politik – hur svårt kan det vara?

När Gudrun twittrar, är det Gudrun som twittrar. När Obama tvittrar är det inte Obama som twittrar, utan någon annan.  En anställd Obamatwittrare. Så vad spelar det för roll om någon annan hackar sig in i Obamas twitter, förutsatt att det är Obama-look-a-like-twitter. Eller någon som bara vill visa på sårbarheten . Inte särskilt stor påverkan på individ eller sakfråga.

Men all look-a-like är inte alltid detsamma. Som när Försäkringskassans jurist klipper och klistrar. Här kan vi snacka plagiering – hoho, ett uppdrag för Antipiratbyrån? Nähä, inte det…Intressant är att Gunnar Axén (moderatpolitikern som attackerade den sjuka Alexandra) bloggar om Expressens artikel  Missen nära kosta Anita ersättning. Intressant? Ja, eftersom Gunnars blogginlägg har titeln Förstärkt Försäkringskassa och man undrar förvirrat hur den förstärkningen ska gå till:

Därför blir det så otroligt ledsamt när man läser nyheter om att någon tjänsteman har agerat helt huvudlöst och gravt felaktigt. Kanske är det omöjligt att en så stor arbetsgivare, som Försäkringskassan är, ska kunna garantera att varje enskild medarbetare är professionell och utför sitt arbete på rätt sätt samt möter medborgarna med respekt och värdighet. Men det är viktigt att myndigheten, om det visar sig att någon agerat felaktigt, med största tydlighet klargör vad som är ett oacceptabelt beteende. Medborgarna ska känna förtroende för Försäkringskassan och myndighetens medarbetare ska känna sig stolta över sitt arbete. Då kan man inte ha tjänstemän som agerar på ett sätt som fördärvar tilltron till verksamheten. Även om Försäkringskassan har tusentals och åter tusentals engagerade, kunniga och kompetenta medarbetare, så kan enstaka omdömeslösa personer ställa till en otroligt stor skada och mycket elände för enskilda personer.

Götapetter. Så mycket ingenting på stor yta. Det är ju Gunnar Axén som politiker som bär ansvaret för samtliga missförhållanden inom Försäkringskassan. Inte stod det “Försäkringskassan” på den gula valsedeln 2006, utan “Moderaterna”, “Folkpartiet” etc. Eller är Försäkringskassan ett laglöst skepp ockuperat av pirater?  Därför behövs en överdirektör. Och efter överdirektören kommer väl över-överdirektören? Osv osv.

Sverige behöver inga fler direktörer. Sverige behöver en human politik. Och den stavas inte A L L I A N S E N.

Fair trade står på mitt kaffe, på mitt vin. Men herregud, jag vill att det ska ligga som en självklar grund för mitt dagliga liv.  För allas våra liv. En fair trade-politik. Hur svårt kan det vara?!

– Marita –

One Comment

vmm

Jag har funderat på en ekonomi-märkning. Ett märke som visar att den här varan har producerats av arbetare med marknadsmässiga löner, av företag på en fri marknad, exporterade- och importerade utan tullar och sålt till kund till marknadsmässiga priser.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.