F som i framåt och Fi

Claes Borgström som ny jämställdhetsminister vore bra. Allra bäst med Gudrun Schyman förstås. Eller…nja…statsministerposten för Gudrun hade ju varit optimalt. 

Nåväl, tillbaka till Claes och socialdemokratin. Det hade allt bra mycket roligare och mer rogivande för honom att vara med i Fi. Här behöver han inte kämpa för att få de mest elementära frågorna om jämställdhet på den politiska agendan, som en individualiserad föräldraförsäkring. Här går vi framåt hela tiden. Som i helgen när vi hade vidgad välfärd och intersektionalitet på programmet.

Vi fick en fantastiskt bra genomgång med övningar om hur vi lyssnar och hur vi talar av Eva Grundelius.  Tankar om Fi och intersektionalitet formulerades av var och en. En rad idéer och förslag som vi gemensamt har stor nytta av framöver.

Alla var så nyfikna, öppna och peppade. Och det här är bara början. Början till att vidga, att lära mer, se och förstå hur diskrimineringen faktiskt ser ut. Och hur Fi kan jobba med det. Vi grejar det tillsammans, utan inbördes hierarkier.

Mer bilder från Rådslag 2009 i nästa inlägg.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.