Noll Koll = Kaos

Maud Olofsson anmäls till KU för Vattenfallhistorien, eftersom oppositionen anser att hon visst visste. Är inte så säker på det. Att hon visste alltså. Vad som däremot står helt klart, är att regeringen har noll koll. Det gäller för hela politiken, hela tiden.

Det råder kaos i a-kassan, inget förvånar mindre.  Som om alla alliansare fått säga sitt genom att på post it-lappar skriva förslag: “ersättningssänkningar”, “deltidsbegränsning”, “arbetsvillkor” osv, som lagts i en låda. Små fragment som pusslats ihop till en politik utan början, utan slut. Helhetsperspektivet är bortglömt. Om det någonsin existerat.  Littorin ser några inte som helst problem: – Jag är väldigt nöjd med det (a-kassesystemet) .  “Nöjd” är knappast ordet som vare sig arbetslösa eller handläggare skulle använda. Allianspolitiken slår extra hårt mot ensamföräldrar. Helene Sigfridsson, Makalösa Föräldrar:

Vi har fått in rapporter om att många ensamföräldrar inte längre har råd med medicin och glasögon till sina barn. Det är ovärdigt att det här ska behöva hända i ett land som Sverige Fria

I Trollhättan kastas 140 personer ur sjukersättningssystemet vid nyår. i Västra Götaland handlar det om 1880 personer. Listan över antal utförsäkrade i hela Sverige finns på Dagens Samhälle.  Bakom varje siffra finns en person, en  individ som är en bricka i ett inhumant politikspel.  Och glöm inte att rensningen av de sjuka redan påbörjats. Situationen i ex Västernorrland:

– Här i Västernorrland är det dessutom dubbelt så många kvinnor som män som drabbas. Samtidigt tvingas den offentliga sektorn till nedskärningar vilket gör att arbetslösheten bland kvinnor förmodligen kommer att öka. Allehanda

Önskar att De Rödgröna kunde utnämnas till räddarna i nöden. Men det skulle vara ren och skär lögn. Deras förslag är lite bättre, men inte bra.  De utgör inget alternativ, utan putsar endast till Alliansen skrovliga yta.  Lite mer eller lite mindre, men inte annorlunda.

När helheten är frånvarande, består och förstärks maktförhållanden. Mellan kvinnor och män. Mellan rika och fattiga. Mellan infödda och nya svenskar.  Mellan grupper som har mer makt och grupper som har mindre. Nästa helg diskuterar Fior från hela Sverige vidgad välfärd i Göteborg. Inget känns just nu mer befriande, som en närande oas i ett oändligt landskap av torka och mörker.

SR ljudklipp om kaos i a-kassan

Läs även andra bloggares åsikter om , ,  , Claes Krantz om kaos i socialförsäkringssystemet

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.