Den riktiga politikens frånvaro

Man kan tycka vad man vill om att Piratpartiet hostar Pirate Bay, men som strategi är det ursmart. PP som iom Pirate Bay-domen fick ett medlemsantal som gjorde alla partier gröna av avundsjuka. Många medlemmar försvann 2010, men nu kommer de garanterat tillbaka. Lika garanterat är att partierna får se Piratpartiet öka i väljarstöd. Rick Falkvinge:

– Det här kan aldrig vara fel, säger han och förnekar att det hela är en provokation.

– Tvärtom är det en markering att vi står för vad vi säger. Om det är någon som provocerar så är det snarare upphovsrättslobbyn som försöker angripa samhällskritisk infrastruktur med alla till buds stående medel. I min värld är det ett sabotage i klass med att spränga en kraftstation eller något motsvarande. DN

Tänk om partietablissemanget satt ned foten för jämställdheten som PP nu gör för sin fråga, “riktig politik” som RF uttryckte det.  Då hade vi haft ett jämställt föräldraskap, sluppit att kön bestämmer lön, att “Anders” är vanligare i en bolagsstyrelse än alla kvinnonamn och att den farligaste platsen för en kvinna är hennes eget hem.  Tänk om alla politiker som tycker jämställdhet är sååå viktigt, faktiskt inser att deras passivitet saboterar (som typ i klass med att spränga en kraftstation som RF säger ovan) Men en “riktig politik” skulle samtidigt ge mindre inflytande åt de män som skördar maktens frukter.  Och omkullkasta könsroller. Förmodligen just därför som svamlandet och fegheten består. År efter år.

– Marita –

9 Comments

Kyosh

måste bara fråga ifall du själv seriöst tror på detta. att kön bestämmer lön. att kvinnor skulle få mindre betalt än män.

företag är rätt fiffiga saker. dom försöker vrida och vända på varje krona. ifall kvinnor får lägre lön. varför skulle företag anställa män över huvudtaget? kvinnor är ju billigare att anställa eftersom deras lön är mindre. med ditt resonemang skulle alla männen där ute vara arbetslösa för att kvinnor gör ju samma jobb för mindre lön.

ett företag kan byta leverantör för att spara in några öre per produkt.
skulle dom inte byta ut alla män för att kvinnor är billigare då oxå ?

nej världen fungerar inte så jag är ledsen.
skall det tyckas synd om någon på arbetsmarknaden är det invandrare och svenskar med invandrar bakgrund. där kan man snacka om diskriminering och lönedumpning.

wake up!

Reply
Geiko

@Kyosh: Varför får män som arbetar inom barnomsorgen högra ingångslön än kvinnor?
Det påstås att det är för att män är i minoritet och behöver mer uppmuntran.
Samtidigt kan man undra varför inte kvinnliga montörer får lika hög ingångslön som manliga kollegor, nä de får faktiskt mindre lön för att de är ett mansdominerat yrke…

Män på kvinnodominerande arbetsplatser får högre lön.
Kvinnor på mansdominerade arbetsplatser får lägre lön.

Det finns ingen logik i resonemanget men det finns där iaf.

(Och till något helt annat)

Man akta sig för att tvinga fram en jämställdhet som t.ex framtvingade pappadagar.
80-talisterna har redan tagit ett stort kliv i viljan att vara hemma med sina barn, 90-talisterna kommer ta ett kliv dom med.

Dessutom syns inte det faktiska tiden föräldrar är med sina barn på statisten.

Reply
Så vad gör ni nu då kära advokater? | Sagor från livbåten

[…] I och med att nu Piratpartiet är de som står för bandbredd till TPBs sökmotor, blir det oerhört svårt att fortsätta katt och råtta-leken för mediebolagens advokater. Oavsett vad man tycker om saken, så är det oerhört intressant. Vi inom piratpartiet har gång efter annan pekat på alla vansinniga nya lagar och domar som hela tiden naggar integritet, yttrandefrihet och kommunikationsfrihet i kanten — nu kan vi göra något konkret. […]

Reply
Olof Noaksson

Läs det här: http://www.dexion.org/2010/05/18/att-vara-trygg-i-sin-vardag/

Som Piratpartist anser jag verkligen att integritet har med jämställdhet att göra, titta bara på USA där minoriteter rättigheter kränks med hjälp av terroristlagar. Man får behandla muslimer som kriminella utan brottsmisstanke.

Ett konkret exempel gällande män och kvinnor är ju KD’s förslag med abortregister. Det skadar kvinnors integritet och det är något vi inom PP tar starkt avstånd ifrån. Jag håller verkligen med F! i många frågor, men jag engagerar mig för PP’s frågor eftersom att det är ett förtryck som är oberoende av kön som håller på att växa fram, och i ett sånt förtryck kan vi inte jobba för kvinnors rättigheter på ett demokratiskt sätt.

Reply
Jonas B.

Men _hur_? Det är lätt att ta i med krafttag om man slår in öppna dörrar.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.