Den Ljusa Overkligheten

Låt inte mörkret ta över den ljuvliga svenska sommaren.  Mörkret som tar sig i olika uttryck, sorry förtryck,  och skepnader. Ur mörkret morras icke-begrepp som “svenskhet”, “normal” och “verklighetens folk”.  Göran Hägglund kikade yrvaket fram under en sten, kravlade sig upp på Almedalens scen och sa:

Inte heller när jag vänder örat mot vänster hör jag mycket annat än svårartade performance-vrål och kultursidornas idisslande av dekonstruktionen av könet, upplösningen av kategorierna, nedmonteringen av jaget och annat hyllande av sådant som i deras avskydda USA allmänt brukar gå under benämningen bullshit. Newsmill

“Bullshit” var ju ordet jag sökte när  Brüno besökte  gay converter för att kunna tillhöra “verklighetens folk“.  Folket som Hägglund tydligen leder. Förresten…”verklighet”…måste vara den som sjuka och arbetslösa medborgare möter dagligen.  När varslen står som spö i backen och tryggheten placerats bland de historiska samlingarna- det är väl verklighet? Fast det är nog inte vad Hägglund menar….

 Så omfamna det lilla ljus vi ff har kvar. Missa inte Feministiskt initiativ på Pride 2009.  Stina Svensson, Fi Göteborg leder seminarierna Bilden av idrottsmannen och bilden av idrottskvinnan – där hemma väntar kärnfamiljen. Eller? och ”Heternormativa uttryck – hur påverkas vi och hur gör vi motstånd?” Hoppas verkligen vi får se mer av Stintan under valet 2010  – på riksdagslistan, kanske?

Läs mer om idrottsseminariet här och om heteronormativa uttryck här . Missa inte heller Sandra Dahléns queerfeministiska talkshow .  Och är man inte i Stockholm och det är relevant, kan man alltid hemmavid fundera på hur det kändes att “komma ut“. Som heterosexuell…. 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.