Cyberhimlens ljuspunkter

Finns ljuspunkter på cyberhimlen. Självklart Gudrun Schymans tweets. Påbörjade ett inlägg om att “nu har Gudrun drygt 14 000 följare!”. Fast det var ju liksom ingen idé, i denna stund är det snart 20 000. Och det lär blir fler.  Och fler. Gudrun äger. Så är det bara.

En hemsida som äger är Fi Österlen. Det feministiska alternativet som rapporterar från livet i kommunpolitiken. Från socialnämndsmöten, budgetförhandlingar medmera medmera. Oj, där kom ett nytt inlägg: Sjukt mycket genus – en kväll med perspektiv och dansparty . Fest den 31 mars: nytta och nöje: Fi Österlen i ett nötskal.  Fi Österlen som får lokal politik att bli verkligt intressant och lärorik. Och viktig. Vi åker på studiebesök till Simrishamn under hösten, för att på plats se hur ett feministiskt initiativ kan påverka: hoppas att du också kan hänga med!

Denna vecka har jag slaviskt följt Sveriges officiella twitterkonto, där Lady Dahmer diskuterat bl.a. könsroller (och lösgodis. Och tacos. Och zoombies. Och en massa annat) En härlig superdupervecka för twittersweden, som just nu snuddar vid 28 000 följare: grattis!

I onsdags kväll, skymtade något välbekant RT av twittersweden..hmm…en Fi-logga, åsså Matti, från Fi Borås:

Matti, som valdes in i den nya regionstyrelsen idag och som representerar den starkast växande medlemsgruppen i Västra Götaland, utanför Göteborg: Fi Borås. Kommunval, nästa?

/Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.