Bristande vett och etikett lär få oönskad effekt

Luften började pysa ur Sverigedemokraternas martyrballong.Men nu är det dags att åter ikläda sig offerrollen. Och elakingarna denna gång är  V och S som vägrar sitta vid samma bord, vägrar vara gemensam opposition mot regeringen.  Suck, så pinsamt att lyssna på bortförklaringarna, av bl.a. Ted Bergdahl, informationschef i Vänsterpartiet:

– Genom att ha den placeringen som SVT vill ha ges bilden av en enad opposition, vilket vi inte är.  SR

I Sverige är det inte tillåtet med ministerstyre. Men att politiker ger sig på att styra den tredje statsmakten är tydligen värt ett försök. Ett uttalande som säger mycket om bilden, javisst. Bilden av väljarna som otroligt korkade. Men vad vi väljare kommer ihåg, är inte ett försök till en enad bild av en opposition som inte finns, utan att V och S vägrat debattera, vägrat sitta vid samma bord.  Vi kommer heller inte att glömma att samtidigt som S vinnlägger sig om att befinna sig ljusår från SD, vill Ilmar Reepalu (S)  ha olika grader av medborgarskap: ett genuint SD-förslag. Etniska svenskar belönas med vip-kort  och andra svenska medborgare får snällt vänta i kön och kanske, kanske släppas in i värmen. Morgan Johansson, s partistyrelse tyckte idén var finfin tills partipiskan manade till rättning i ledet.

Mellanstadiementalitet, anser  Jenny Madestan. Hoppas att våra 10-åringar har vett på bättre uppförande. Bristen på vett och etikett lär få oönskad effekt för oss som står fast vid mänskliga rättigheter. Och önskad för SD, nu  när det är så himla synd om dem. Igen.

/Marita

Röda Malmö   Flanera.se   Kent Persson (m)

SvT  GP   GP2   GP3   DN   DN2   DN3  SvD   SvD2   SvD3   AB   AB2   Expressen

No Comments

Fi i Västra Götaland

Hej Matz
Sorry, 2 kommentarer är helt missade, varav din.
Rätt klart tycker jag: det var ju pga av SD som s och V vägrade o den offerroll som jag tycker att ni använt er av rätt friskt, fick bränsle.

Varför har ni kvinnoförbund btw – behövs det?
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.