Bluffspridning

Först Moderaterna och nu Piratpartiet. Manipulering. Fusk. Redan mäktiga Moderater som bildar nätverk för att nå ännu bättre positioner. Lite mer. Aldrig nöjda. Modernare manipulering passar förstås en Piratpartist bäst och avslöjas med samma IP-nummer.

Fredrik Reinfeldt manar till försiktighet, att inte lyssna för mycket på fuskanklagelserna. Det var annat ljud i skällan när fuskmyterna om sjuka spreds som frö i vinden. Då var det på riktigt. Men här är det väsensskillnad: de som beslutar över sjukas liv bluffar, men det får man ta med en nypa salt. De sjuka drivs inte av profit- och makthunger, och måste de väl vara lata.  Alltså spela, anser makten. Olika falla ödets lotter.

Nomineringen till Fi kommunval Stockholm är klar. Och den preliminära listan är bra – grattis alla stockholmsväljare! Och fuskfri, är väl bäst att tilläggas i dessa tider. Värmdö, Huddinge, Solna, Nacka och Sthlms:s landsting är också klara. Lika bra. Lika bluffria. Dem tar vi en annan dag.

De nominerade är:

Sissela Nordling Blanco
Märit Rönnols
Johannes Höier Sörensen
Helena Molin
Cecilia Billskog
Malin Ericson
Johan Palme
Camilla Elgholm
Richard Hedström
Frida Fleischer
Erika Ring

Marita –

6 Comments

Fior i Västra Götaland

Hej Johanna
Man kan aldrig veta någonting. Fast just detta vet jag. Men vi har ex inte provval, så det ges inga möjligheter för fiktiva medlemmar att höja (eller sänka) en plats. Och de som kommer på valmöten är aktiva/kända, så vi vet att de är “riktiga” medlemmar.

Men fusket är något för alla partier (självklart för oss också) att fundera över. Hur man kan stänga ute manipulation

Marita

Reply
Malinka

Riktigt klara är inte listorna. Valberedningen har gjort sitt, men de ska godkännas (och kanske omstuvas och tilläggas, vem vet) på lokala valkongressen 6 mars.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Malinka

Helt rätt: kandidatlistan är inte klar, men nomineringslistan är klar. Hmm, försökte vara tydlig med det när jag skrev “nomineringen till”, men det är bra att Du kommenterar. Ändrar och gör det helt klart.

Tack för tiden för röstningen – skulle precis leta efter den!

Reply
Malinka

Vad bra Marita!

(Vi försöker få lite fart på FiRS hemsida – den har legat i någon slags halvdvala ett tag – så det mesta som händer hos oss finns under På gång. Jag ska försöka få fram lite närmare detaljer om 8 mars-aktiviteterna så att jag kan lägga om det också.)

Johanna, eftersom det är svårt att se hur en valberedning med uppgiften “vaska fram bra kandidater bland dem som anmäler sitt intresse och rangordna dem” skulle kunna fuska, kan vi säkerhet säga att det inte förekommit något fusk i listsammansättningen.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.