Barnfobins utbredning

Nyheten om män på förskola i Norge som slipper blöjbyten, smakar som påskäggets gökungegodis. Något surt och otrevligt som kastas i soporna.

Grønstad vet at bleieordningen som praktiseres på Lyefjell er politisk ukorrekt. Hun forstår også godt at enkelte reagerer på at mennene slipper å ta i bleiene. Aftonbladet.se

“Politisk inkorrekt”, fniss, snacka om ett uttryck som förtvivlat irrar runt. Förvirrat, milt uttryckt.  Gallimatias som inte betyder någonting, någonstans.

Fånigt. Man tror man är snäll när gräddfilen för män i förskolan breddas. Det är man inte. Tvärtom tas omsorgen bort från männens kompetens. Byta blöja är inte bara bajs och kiss,  utan också närhet och kontakt.

Barnfobin finns överallt. Vår regering inget undantag. Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, observera j-ä-m-s-t-ä-l-l-d-h-e-t, tycker det är onödigt med föräldraledighet för statsråd. En tes som uppenbarligen drivits av samtliga tidigare regeringar, Allians som Socialdemokrater eftersom statsråd är och varit immuna mot lagstadgad föräldraledighet. I andra nordiska länder har statsråd varit föräldralediga enligt SvD. Inte i Sverige.
/Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.