AP:are. Igen. Och igen.

Expressen anlitade  Demoskop för att fråga om invandrare, media och brott.  Som webpaneldeltagare förstod jag inte varför man öht ställde frågan.  Föreföll vara en uppdragsgivare som fastnat lite för länge på Flashback, där alla brott som begås av invandrare har en etnisk förklaring medan alla brott som begås av infödda svenskar aldrig kan förklaras etniskt.  Gemensamma nämnaren är att män dominerar kriminaliteten, oavsett nationalitet, men det är mindre eller inte alls intressant att analysera. 

Nu var bakgrunden en mejlmobb. Samma spammare som mailar och kommenterar överallt och ingenstans i syfte att förorena människovärdet. En väldigt liten skara som får oförtjänt stort utrymme. 

 Nu handlar det om Demoskops onlinepanel, 734 genomförda intervjuer i går och ett resultat som Demoskops experter därefter – som brukligt – vägt avseende kön, ålder och politiska sympatier. Expressen

Nä. Som vid alla andra Demoskopintervjuer kunde jag inte välja politiskt parti. Som tidigare var valet begränsat till samtliga riksdagspartier och Sverigedemokraterna. Jag blev en AP:are, Annat Parti. Som vanligt frågade jag i en avslutande synpunktskommentar varför jag kan välja Sverigedemokraterna men inte ex. Feministiskt Initiativ eller Piratpartiet.  Som vanligt finns jag och alla andra Fi:are (och ex Piratpartister), trots att Demoskops “experter” tror motsatsen.

– Marita –

2 Comments

Bo Grahn

FI har och kommer inte få mer än promille så det skulle inte synas
i allafall i en mätning om ni fanns med. Folket vill inte rösta på ett
kvinnoparti som är feministiskt, kommunistiskt och diskriminerande
med generaliseringar om män.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Bo
Nja, “feministiskt” är vi, resten vet jag inte vad du menar. Du får nog vänja dig vid att Fi finns. Nu och ännu mer i framtiden.
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.