Alliansen gynnar män. Som vanligt.

Miljöpartiet har åter låtit riksdagens utredningstjänst räkna på Alliansen ekonomiska politik. Åter igen gynnas gruppen män. Ekot rapporterar:

– Vi har ju haft väldigt stora jämställdhetsproblem under lång tid. Under de femton år som var innan vi tillträdde var det ju i stort sett inga förbättringar i löneskillnaderna mellan män och kvinnor och det är ett stort bekymmer. Nu har vi via jobbskatteavdrag och en tydlig arbetslinje börjat reversera den bekymmersamma utvecklingen, säger Anders Borg.

????? “jobbskatteavdrag och en tydlig arbetslinje” skall alltså göra Sverige mer jämställt.  Men jobbskattevadraget gynnar ju höga inkomster. Vilka har högre inkomster? Mantrat “arbetslinjen”, vad menas med det? Är det avsett för lata arbetslösa och sjukskrivna som piskas med sänkta ersättningar? Alla vet nog hur arbetsmarknadsläget ser ut just nu. Deltidsarbetslösa kvinnor får inte alls heltidsarbeten som regeringen trodde när de stoppade arbete med 75 dagarsregeln. Och jobben, inte blir de fler via jobbskattavdrag.  Fler blir däremot penningarna i välavlönade mäns plånböcker.

Rgeringens första år gick i ojämställdhetens tecken. År 2 likadant. År 3 ingen skillnad. År 4 blir det sista. När är första året för jämställdhet? Ingen som vet, men vi/Fi jobbar på det.

Anders Borg bor inte här. Anders Borg har adress okänd, dit ingen kommunikation om kvinnors villkor når.

– Marita –

Andelen män resp kvinnor i olika inkomstgrupper RUT 070228

Jobbskatteavdraget utreds av RUT 2007 på uppdrag av Miljöpartiet

No Comments

Utanförskapets medborgare « FiaVG

[…] hand om sina barn. Så synd om dem. Känns tryggt att Alliansen värnar om de mest utsatta och har koncenterat resurserna på välbetalda män . På paketet rimmas ibland “jämställdhet”, fast det är ju mest för att narras […]

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.