Aldrig har så många velat så lite

Förhoppningsvis kan Socialdemokraternas kris leda till något gott. Till mer öppenhet och medlemsinflytande. Till ett schysstare parti där man hjälper varandra, istället för stjälper.

Ulf Bjereld om alla(s) nej:

-Det ena är partikulturen, att man vill inte förhäva sig och inte verka förmer. Det andra är en produkt av partikulturen, att kulturen finns gör att det är strategiskt dåligt att uttala intresse om man faktiskt kan tänka sig uppdraget. SvT

Kanske är denna “kultur” helt i sin ordning för en trogen socialdemokrat. Inte ska väl lilla jag leda, nääää, njaaa, ja. JA! Men det sänder märkliga signaler till potentiella väljare. Vem vågar rösta på ett parti som ingen vill leda? När insider säljer sitt aktieinnehav, lägger man knappast en stororder.  Rynkar en bank-vd på näsan åt bolagets egna sparformer, börjar man undra. Socialdemokratin har så mycket kompetenta personer, men ingen vill. Skumt.

I en svunnen tid, när bemanningsbranschen framstod som snälla och tjänstvilliga (och inte giriga och elaka) , hade kanske Nisse från Manpower kunnat rycka in.   Tyvärr dålig kvalitet, men lika bra ändå:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dLPLzbSkqA4&w=420&h=315]

Hoppas att någon vill och att denna någon är Lena Sommerstad.  Skärpt och medveten. En förbaskat bra kandidat.

Feministiskt Initiativ är fortfarande ett litet parti . Men när vi i framtiden växer, så hoppas jag innerligt att vi aldrig hamnar i en situation där ingen säger sig vilja vara talesperson.  Då hade jag tolkat det som att något verkligen är fel och skulle då ens jag, som inbiten fiare våga rösta på mitt eget parti? Nä.

Talesperson Stina Svensson (som gärna ville vara ledare:)) är nyss hemkommen efter en fantastisk politikhelg med Fi Simrishamn. Stina beskrev så mycket vilja, så mycket kunskap: “många underbara medlemmar som brinner för politiken!” I Simrishamn är ju Fi redan inne i framtiden, där fick vi 8,93 % av rösterna och är tredje största parti. Under 2012 åker Fi Västra Götaland till kommunen som satt det feministiska initiativet på världskartan. Där lyssnar vi på kommunfullmäktige, får tips och råd av skånefiorna som lär oss massor. Häng med du också!

/Marita

Tio Socialdemokrater som sagt att de inte kandiderar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.