15 sidor kamp mot mänskliga rättigheter

Regeringen har sannerligen inte sparat på krutet i försöken att sparka ut Ganna från Sverige. En 91-årig dement kvinna mot en hel regeringsstab.  Avslutningen i regeringens yttrande handlar om en människa som levt ett långt och strävsamt liv. En människa av kött och blod. Svårt att tro:

En vidrig människosyn på byråkratiska som motsvarar Tobias Billströms på 4 1/2 rad:

– Människor som kommer i arbetsför ålder kan naturligtvis bidra till de socialförsäkringssystem som de sedan blir mottagare från. Men en person som kommer till Sverige i väldigt hög ålder kommer inte att kunna arbeta och bidra ekonomiskt till de system som man måste ta från i form av medicinsk- eller äldrevård. Expressen

Här blir det intressant eftersom regeringen i sitt yttrande samtidigt lyfter just frånvaron av samhällelig vård i Gannas fall. Istället vårdas hon av anhöriga:

Nu låg plötsligt inte Ganna äldreomsorgen till last.  Det som var dåligt i Gannas fall borde vara bra, men då var det dåligt, det som skulle vara bra….Fast det spelar förstås ingen roll: Ganna ska ut, det har regeringen bestämt. Punkt. Så många som möjligt ska ut.

Barn som vuxit upp i Sverige hämtas av polis och slängs ut till ett för dem helt okänt land, till ett språk de inte förstår. Fast det spelar förstås ingen roll. Det är ju någon annans barn. Barnen ska ut, det har denna och förra regeringen bestämt. Punkt. Ungdomar mellan 13-15 år, kompisar till de utvisade barnen från Ånge, vill ställa frågor till Tobias Billström AB:

– Varför tar ni bort våra kompisar precis 19 dagar innan jul?

– Varför skickar man ut en familj som bott i Ånge i 11 år?

– Tycker du om ditt jobb?

– Vad hade familjen gjort för att förtjäna det här?

–  Bryter inte det här mot barnkonventionen?

– Tänker inte du på familjen?

– Varför fick vi inte säga hejdå?

– Varför är inte barnkonventionen  inskriven i lagen?

Hur Tobias Billström svarar, om han svarar, återstår att se. Även klasskamrater till utvisningshotade Elie 11 år, vänder sig till migrationsministern (och statsministern) och undrar bl.a. “Vad skulle du ha gjort om det var dig och dina barn det gällde? ST.nu

Men barnen är någon annans. Någon annans mormor. Pappa. Syster och bror. Och någon annan är inte välkommen hit.

/Marita

Ett fåtal av väldigt många tragiska utvisningsfall från Sverige anno 2011:

Familj splittras – cancersjuk pappa utvisas

Utvisad familj fick inte rätt information

Ånge i chock efter utvisningen

Utvisas trots risk för könsstympning

Svårt sjuk 86-åring riskerar utvisning

Riskerar utvisning efter försäkringsmiss

Tack till Aftonbladet som la ut regeringens yttrande!  Fiskade på allehanda eu-sidor och regeringens sida, utan napp. Så fanns det mitt framför näsan..:). Läs 15 sidor kamp mot mänskliga rättigheter här (Regeringens yttrande i fallet Ganna)

No Comments

Inez

När man läser texten ovan förstår man varför SD får en hel del röster.
Ni är två ytterligheter. Den medelväg som bör vara realistisk tycks ingen
stå för.

Reply
Fi Västra Götaland

Hej Inez
“Ytterligheter”: det goda vs det onda?
Lagom kan vara man med mycket: lagom varmt kaffe dricker jag just nu. Men när det handlar om mänskliga rättigheter, måste skyddsaspekten vara prioriterad.
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.