Var finns “Gudrun Schyman”?

Var finns “Gudrun Schyman”? De 32 personerna som enligt Valmyndigheten skrivit “Gudrun Schyman”  (icke godkänd röst) på blank valsedel, finns i sammanställningen över riket, men saknas på länsnivå.  Inte i ett enda län har någon skrivit “Gudrun Schyman” enligt val.se.  På såväl länsnivå som för hela riket finns de handskrivna beteckningarna:

“Kvinnlig Samling” (med tillägget “Gudrun Shyman”)

Gudrun Schylman parti

Gudrun Schamans Parti

Feministiskt alternativ

FEMINISTERNA

Gudrun Schyman VI

Gudrun Schymans Jämställdhetsparti el. vad det nu heter! Tack!

Feministerna

Jämställdhetspartiet

Kvinnligt initiativ

Feministiskt Demokrati

Men “Gudrun Schyman” lyser alltså med sin frånvaro i länen.

Skumt eller en naturlig förklaring?

– Marita –

No Comments

vmm

Se på fasen! Jag har inte kollat igenom alla län men det verkar som du har rätt att rösterna på “Gudrun Schyman” inte finns i något län! (ska kolla vidare mer systematiskt – har bara slumpkollat sisådär 10 län).

Men vilken läsning av partierna som folk hittar på! Chipspartiet osv. Haha.

Åter till ordningen: riktigt märkligt om rösterna på Gudrun Schyman inte kan härföras till något län. Då är det mail till valmyndigheten som gäller.

När det gäller dom rösterna som hamnat fel så är det en smula tragiskt. Lite komiskt och härligt att man kan rösta på Chipspartiet men många har nog menat att rösta på etablerade partier men misslyckats. Rösten på Feministiskt alternativ var nog menad att gå till Feministiskt initiativ men who knows. Det går ju inte att fråga den som röstade om det verkligen blev rätt.

Det är en bedömningsfråga, men dom partier som du skriver om som har fått röster så tror jag inte alla är ämnade för FI. Tex. rösterna på Feministiskt Demokrati, Kvinnligt initiativ, Jämställdhetspartiet och Kvinnlig Samling kan mycket väl vara röster på andra partier. Att räkna in dom som “felröster” på FI är dubbelfel.

Men jag håller absolut med Schyman och FI att det svenska valsystemet behöver en makeover. Det är för mycket strul med valsedlar, det är för mycket strul med att folk inte vet hur man röstar och det är för mycket strul med att personalen i vallokalen inte fattar. Jag är emot FI på många punkter men önskemålen om en översyn av valsystemet ställer jag mig helt och hållet bakom!

Reply
vmm

En allmän uppmaning är också att om någon skrev “Kokosnötpartiet” eller något sådant på sin valsedel och inte hittar det på Valmyndighetens sida så då är det tamejfan en order att ringa Aftonbladet och Expressen och berätta det. Kokosnötpartiet SKALL finnas på röstlistan om du röstat på dom. Annars jävlar.

Reply
Fior i Västra Götaland

Absolut. Vill man nu rösta på Kokosnötspartiet så är det en demokratisk rättighet som inte kan manövreras bort.

Hmmm, inför nästa val kanske man kan be ngn som absolut inte vill rösta på någonting att skriva, tja Kokosnötspartiet o se hur valsedeln regtsreras. Om den registreras.

Kanske kan Du vara frivillig kandidat:) ?
/Marita

Reply
vmm

Marita: Haha, njae, jag är nog inte frivillig för uppgiften att rösta på Kokosnötspartiet för att se om den rösten registreras… Men det är en skitbra tanke. Alltså att man borde leta upp personer som inte tänker rösta eller rösta blankt eller något sådant och be dom rösta på något mycket “ovanligt” för att sedan se om rösterna registreras. Alla kan ju få kodnamn som typ persika, annanas, apelsin osv (ursäkta, jag har kollat för mycket på amerikanska versionen av The Office ikväll så jag är helt förstörd men jag är totalt seriös).

Och filmar man och fotar när man röstar och rösten sedan inte räknas så är det nått lurt!

Reply
Fior i Västra Götaland

Jaja, det var ett gott försök o samtidigt minska ett visst annat partis väljarkår med iaf 1 röst………..:)

Ja, precis: filma hela proceduren o sedan avvakta rösträkningen. Få se om ngn frivillig anmäler sig.

Marita

Reply
veronicasvard

Haha… jag som precis var på vippen att skriva att “kokosnötpartiet” kanske också var en röst på Feministiskt initiativ… men visst – vmm kan få den 😉

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.