Undran som bryter tystnaden

Det är lite stålfarmor över kvinnan. På dagarna reser hon runt och agiterar på gator och torg. På nätterna och på resorna twittrar hon och bloggar som en galning. På youtube rullar små enkelt producerade reklamfilmer. Och däremellan lyckas hon klämma ur sig en ansenlig mängd debattartiklar om allt från Bort med påven från politiken!, mäns våld mot kvinnor till att kräva valobservatörer i det svenska EU-valet. SvD

Anna Larsson, SvD beskriver förstås Gudrun Schyman och undrar varför det är så tyst om Fi. Jag undrar också. Undrar verkligen väldigt mycket också, när Fi är det parti som kan lyfta mänskliga rättigheter till nivåer som handlar om just rättigheter.  På riktigt.

Det finns fler som har undrat. Någon undrade varför Fi inte gått ut med informationen om hur man skriver på blanka valsedlar:

Igår var Feministiskt initiativs Gudrun Schyman inbjuden till “Nordgren i P1”. Hon berättade om partiets trassel med valsedlar som kastats, och att det fortfarande inte gått ut tillräckligt med information till väljarna om att hela partiets namn förmodlingen måste skrivas ut på valsedeln för att den ska gillas.

– Klockan 16.10 ringde en anonym person upp till Gudrun och undrade varför vi inte informerade om detta i media. Men vi har inte haft pengar till detta, vår mediebudget har varit noll kronor, säger Veronica Svärd, pressekreterare på Feministiskt initiativ.

– “Men då betalar jag”, sa personen då.

Partiet har nu kunnat boka helsidor och halvsidor med annonser i de största dagstidningarna: DN, SvD, GP, Sydsvenskan, Aftonbladet och Expressen som går i morgon fredag. AB

Någon undrade. Fick svar och nu bryts en del av tystnaden. Helt otroligt fantastiskt underbart! TACK “någon”!

 Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

– Marita –

No Comments

John Apse

Fi ligger i den absoluta topplistan när det gäller antal artiklar i media. Det vet du säkert. Jag förstår inte varför ni spelar offer? Jo, jag förstår det eftersom ni är feminister.

Reply
Per Hagwall

Anna Larsson skriver om Fi: “Det är ju inte bara världens första feministiska parti […]”

Har feministen Anna Larsson inte hört talas om den isländska Kvinnolistan, som bildades för 26 år sedan?

Eller är hon bara så förblindad av beundran över “stålfarmor” att hon sväljer precis vad Gudrun än matar henne med?

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.