Schyman klart snyggast i Eu-valet

Stintan skickade länken www.skickaschymantillbryssel.nu  Ojojoj, vilken sida – överlägset snyggast i allmänhet och i eu-valet i synnerhet!

 

Skicka Schyman till Bryssel

Skicka Schyman till Bryssel

Delar Gudrun Schymans oro inför informationen till förstagångsväljarna. När allt fokus ligger på att stänga skolporten för Sverigedemokraterna, agerar skolorna kontraproduktivt.  Eleverna får mindre kunskap, vilket ju är direkta motsatsen till skolans uppdrag. Okunskap är fördomarnas förälder, vilket tvärtom gagnar Sverigedemokraterna.

-Marita –

No Comments

vmm

Jag tycker inte något politiskt parti ska få “informera” i skolorna. Inte SD, inte FI, inte något. Varför ska dom få använda skolorna för att få fatt på ungdomar?

Det är skolans ansvar att berätta om att valet äger rum och om hur EU och Sverige styrs och allt sådant där. Det ansvaret kan dom inte smita ifrån genom att lägga det på dom politiska partierna.

Och. Släpps något parti in så måste alla partier släppas in. Det dilemmat kommer man aldrig undan. Jag gillar inte FI och du gillar inte SD men vore vi rektorer kan vi knappast ta på oss rollen att välja vilka partier som vi vill ska få komma in i skolan.

Om Schymans artikel som du länkar till:

Att SVT och SR inte släpper in småpartier i debatten för att hålla SD borta, som Schyman antyder, är en så oerhörd anklagelse mot public service att jag inte fattar varför det inte kommer kraftiga dementier från SVT och SR.

PS Jag håller helt med om budskapet på affischen, dvs bort med Påven från politiken.

Och rent allmänt tycker jag FI hade fyndiga valaffischer inför förra valet och kommer säkert att ha det inför kommande val. Det ger jag er. Men jag håller i alla fall inte med. 😉 DS

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej VMM

Om vi vill värna demokratin, tycker jag att partierna måste ut i skolorna. Att lärare skulle informera om resp. partis politik ter sig vare sig görbart eller önskvärt. Håller absolut med om att ALLA partier skall släppas in. För min del, även SD.

Jag tackar.. 🙂

/Marita

Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *