Piraternas frihet från ansvar

Per Gudmundsson raljerar över att Piratpartiet är osäkra på infrastrukturminister Åsa Thorstenssons partitillhörighet PP tilldelades därmed betyget IG i ankdammskunskap.  Tycker att det är betydligt värre att inte Christina Husmark Persson har en aning om hur sjuka väljare har det.  Värre är att Sven Otto Littorin & Co placerar arbetslösa kvinnor i karantän. Värst är att de inte bryr sig, om vare sig sjukskrivna eller arbetslösa.  Eller när folkpartisten Camilla Lindberg ljuger rakt ut i media om Feministiskt Initiativ och inte ifrågasätts.  Där kan vi snacka underkänt.

Piratpartiet är definitivt outstandning i sin fråga, utan någon som helst konkurrens. Mika Sjöman och Christian Engström (PP) belyser idag bl.a. skillnaden mellan den uteblivna betalningen för utländska författare och fildelningen, som iaf jag inte reflekterat över tidigare. Fredrik & Anders som hycklande bokdelande pirater – intressant och ny tanke – tack för den!  Klockren MVG.

Men allt annat? Som barnomsorgen? Jämlika löner? Handeln med kroppar? Hur PP skall förvalta makten undrar också såväl Per som Lotta Gröning.  Så enkelt det vore att stilla den oron: sluta gnälla i krönikor, bjud stället in samtliga partier i eu-valet till debatter.  Öppna upp i skolor, i  radio och tv. Jämför och analysera. Läser just nu PP:s partiprogram och visst handlar det om en (1), om än stor fråga.

Piratpartiet tar inte ställning höger/vänster-frågor, eller andra frågor som ligger utanför vårt principprogram.

Hmmm….hur fixar PP att överlåta åsikter i frågan om sjukskrivningsreglerna, om 75-dagarsregeln?  Så lättvindigt att ge bort ansvar till högstbjudande.  Vem lägger bästa budet ut i Eu?  Hur ställer sig PP till  Gudruns Schymans kampanj?:

Ut med slipsarna – in med högklackat!

Utmana de rika männens överkonsumtion!

Försvara rätten till kollektivavtal!

Förskola och äldreomsorg – inte fler hemmafruar!

Bort med påven från politiken!

Gör abort till en global mänsklig rättighet!

Sätt sexköpslagen på export!

Säkerhetspolitik för kvinnor!

Stoppa EU:s militarisering!

Försvara asylrätten!


För eller emot, Piratpartiet? Eller spelar det ingen roll? Vi hör inte, ser inte och säger inget – kommande valslogan?


För Dig som bryr Dig om slaget mot sjuka: demonstrera på lördag i Göteborg:

Lördagen den 25 april, kl 13.00

Brunnsparken Göteborg

Läs mer på Resurs


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

– Marita –

No Comments

Mårten Fjällström

Mitt svar är att politik inte är att vilja, det är att göra. Om piratpartiet får in en ledamot i Europaparlamentet spelar det större roll vad den arbetar med för frågor – vilka frågor den personen driver – än vad personen tycker i alla övriga frågor. Ingen ledamot är insatt i alla frågor, utan det handlar om att prioritera.

Vilka frågor vi vill prioritera, samt hur vi tänkt driva dem och vad vi tänkt göra i andra frågor finns beskrivet här: http://www.piratpartiet.se/nyheter/european_pirate_platform_2009

Hur har förresten FI resonerat vad gäller partigrupper i EP?

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Erik och Mårten
Erik: Just där har jag läst och just där står att man lägger över ansvaret till andra.

Mårten: Javisst är politik att göra, men vad är det som skall göras är frågan. I Eu lobbar ex. starka krafter mot fri abort. I parlamentet finns ledamöter som själva köper kroppar och anser att det är helt i sin ordning: en sexköpslag är bara löjlig i deras ögon PP har ingen åsikt vad jag kan förstå. Jag förstår absolut att alla inte kan vara insatta i allt, det gäller ju även etablissemanget. Men därifrån till att lämna över politiken till ett göromål för enskilda personer är långt. Det kan ju resultera i princip i vad som helst.

Hälsar Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.