På alla nivåer. Överallt.

Det råder allmänt kaos i det svenska valsystemet. Röster räknas godtyckligt om väljaren skriver “fel”, som också Gudrun Schyman påpekar på SvD Opinion. Hoppas sannerligen att tillresta valobservatörer ser den subjektiva bedömningen.  Ser röran som grundas i okunskap och ovilja. En negativ salig röra som stjäl tid från det som är viktigt: vilken politik som skall drivas och vem som tycker vad.

Istället för vallokalsmisär, borde all energin kunna lägga på frågorna. Tänk ex. vilken skillnad Gudrun skulle göra i Eu:s säkerhetspolitiska utskott:

Fi har en slogan som sticker ut: EU:s största säkerhetspolitiska problem är mäns våld mot kvinnor.

– FN:s statistik visar att fler kvinnor dör av mäns våld varje år än människor som omkommer i väpnade konflikter och terrorattentat. Ändå är det en fråga som inte finns på den säkerhetspolitiska dagordningen, säger Gudrun Schyman. DN

Gudrun känns så befirande rakryggad. Till skillnad från Jimmie Åkesson som på Newsmill försöker fjäska med väljargruppen killar som fildelar. Tror inte de går på den lätte, Jimmie.  Det trodde inte heller Rick Falkvinge:

SD är positiva till FRA-lagen om allmän avlyssning som koncept. Då är det svårt att ta ett fildelningspositivt utspel på allvar.

Att SD är positiva till FRA är helt i linje med deras övriga politik: allt främmande måste kontrolleras och elimineras. 

Gudrun skulle aldrig lisma för potentiella väljargrupper.  Istället säger hon det som Fi verkligen står för: reell jämställdhet på alla nivåer, överallt.  Och jäklar vilken bra politik, en så´n otroligt bra framtid det för med sig. På alla nivåer, överallt.

Konstruktiv skillnad skulle definitivt Gudrun föra med sig in i Eu. Någon är emot?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

 – Marita –

No Comments

veronicasvard

Ja, det fina i kråksången är att det bara behövs ca 28 000 röster (1 %) för att Fi ska slippa valsedelsmisären nästa val.

Reply
UncleBob

Sverigedemokraterna visar på ett mycket övertygande sätt att allt naivt tal från våra riksdagspartier om “mångkulturens välsignelse” är just bara orealistiska drömmar. Eller ren bullshit i dagligt tal.

Oftast står ju den dumme pk-svennen och tjatar om en “gemensam värdegrund”, samtidigt som den slipade bedragaren roffar åt sig det som finns kvar av vår välfärd.

Sd företräder människor som vägrar låta sig utnyttjas.
Därför får Sd min röst 7 juni 2009 och 17 september 2010!

UncleBob

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.