No IPRED fixar inte allt

Nä,  det blir inte alls svårt att mobilisera PP-väljare. IPRED och FRA är inte en (1) fråga för ett fåtal, det handlar om mer än så.  Och jag är fortsatt imponerad av hur Piratpartiet lyckats med mobiliseringen. Och glad över att så många väljare  (läs unga män, eftersom PP enligt undersökningen attraherar ytterst få kvinnor) reagerat mot etablissemanget. Så lycka till med Eu-valet Piratpartiet, ni är värda att knycka 1 plats från etablissemanget som trott att den kliande irritationen skulle gå över. Som varit helt okänslig för gräsrötterna, som Pia Vilda Nordin skriver:

Hur allvarlig frågan kring IPREDs vara eller inte vara kommer att märkas vid det politiska EU-valet nu i juni där Piratpartiets representant kan bli en ny stolsgranne till våra belåtna sossar och borgares förvåning.

Och det är inte “bara” den yngre generationen nedladdare som ger sitt stöd, utan även de som inte alls fildelar, som Samuel Siren ger sitt stöd:

Rösta på piratpartiet! Inte alls för att piratpartiet i sig är så utomordentligt bra – det tycker jag ju faktiskt inte ens själv! -, utan därför att piratpartiet i EU-parlamentet nog beklagligtvis är det enda sättet att verkligen ruska om de etablerade partierna, att på ett sätt som inte kan missförstås visa för politikerna att här i Sverige värnar vi medborgare fortfarande om vårt privatliv, vår personliga integritet och vår frihet!

Bra så? Nä.  Personliga integriteten är viktig. Ja. Men utan verklig frihet, är IPRED /FRA endast en samling bokstäver. Som småfisar i (cyber)rymden.  “Ruska om”, ja det kan jag garantera att Gudrun Schyman gör. Med eftertyck:

Ska vi ha det så här, i fortsättningen också?
Brysselparaden
Brysselparaden

Alla de här är inte utbytbara den 7 juni men vi kan faktiskt förändra. Det spelar roll vilka som finns med när problemen formuleras. Jag kan inte tro att rätten till abort, rätt till barnomsorg, förskola och äldreomsorg, frihet från patriarkalt våld eller delat ansvar för föräldraskapet är de här herrarnas prioriterade frågor. Däremot kan de en del om bilar och flygplan och tung miljöförstörande teknik och riskfylld finansiering. Jag säger inte att kvinnor alltid är bättre men när normalbegåvningen är jämt fördelad mellan könen (och det är den!) så innebär den rådande ordningen att rekryteringen i gruppen män har kommit ner till bottenskrapet, samtidigt som kvinnors kunskaper och kreativitet inte kommer till uttryck. Mansdominans är faktiskt ett hinder för hela samhällsutvecklingen.

En skrotning av IPRED fixar mycket, men tyvärr inte abortmotståndet från religiösa krafter. Inte heller lika löner, eller ett goare, tryggare liv, med tid att leva.  Vi snackar verklig frihet. Men det fixar Feministiskt Initiativ. Faktiskt.

Läs Schmolitikens frågor till Christian Engström (PP). Satir, javisst. Tankeväckande – jajamensan…..

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


– Marita –

No Comments

ed

Alla andra frågor är HELT meningslösa om vi bor i ett stasi land… vi måste pressa framåt för integritet och ett fritt internet!

De andra frågorna kan vi ta ställning till när vi inte längre är övervakade. Jag skiter väl i lissabonfördraget och storleken på tomater och tom abortfrågan , när alla mail jag skickar och varje samtal jag ringer avlyssnas.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.