Mediekyla Part II

Nu börjas det igen: endast etablissemanget på mediarenan inför ett val. Denna gång Eu-valet. Gudrun Schyman skriver på Aftonbladet Debatt att SR & SVT ger Fi nobben.  En hållning som ger åtskilliga frispel till SD, som kan fortsätta med en politik:

som är djupt konservativ och präglas av en reaktionär kvinnosyn som skulle föra oss hundra år tillbaka i tiden.

Gudrun pekar på det låga valdeltagandet och på det faktum att fler röstar i Melodifestivalen än i Eu-valet.  Ett skitbetyg till Eu, men vi är där, vi måste rösta. Att strunta i eu-valet gör oss inte mindre med i Eu.

Och hur står det till med opinionsmätningarna? Jag  blev själv nyligen kontaktad om hur jag skulle rösta om det var val idag. Där ett av alternativen var “Sverigedemokraterna” (tillsammans med övriga riksdagspartier). Men Fi saknades. “Övriga” saknades. Hur ser det resultatet ut? Uppåt väggarna. Som man frågar får man svar och iom man inte frågar, tja, då har man ju heller inga svar att ge.

Demokratin sover, skriver Veronica. En sömn som kan ge mardrömsliknande valresultat i juni. SD kommer in i Eu, där deras allierade står på kö för att välkomna dem in i den reaktionära värmen.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.