Kryssa eller inte kryssa – det är frågan

Har redan röstat. Slängde in en röst på Feministiskt Initiativ i en förröstningslokal i Lidköping,  snabbt som attan, så jag inte skulle glömma i valsedels och valsedles och valsedelstider. Men….börjar ångra mig lite…….Rätt mycket faktiskt. Hmm….. funderar på att rösta om i min vallokal på valdagen.

Kryssade ju inte. Helt ärligt var jag så upptagen i att inte glömma att rösta, så jag glömde kryssa. Lyssnade på Kirsti Kolthoff underbara framtidsvision i P1:s OBS – åhhh, skulle valt Kirsti förstås…Men Gudrun Schymans kamp för valobservatörerna – oj, vad Gudrun skulle göra skillnad i parlamentet….Och Liv Öberg Nilssons eminenta inlägg på QX:

Det är också därför som det blir extra viktigt att de ledamöter vi väljer att representera oss, också representerar alla oss. Jag tycker därför att det är extra viktigt att arbeta för ökade hbt-rättigheter i kombination med kvinnors rättigheter, ett antirasistiskt perspektiv och med en förståelse om att klass och ekonomi avgör mycket av hur ditt liv ser ut.

 …Liv skulle förstås driva frågan om mänskliga rättigheter på bästa tänkbara sätt. Och Jane Rose Alvers. Och Cecilia Billskog.

Nääää, förresten, det går ju inte – är inte vid min vallokal på valdagen. Så jag kan inte rösta om. Och slipper välja bland 5 guldägg. Faktiskt rätt skönt…………. 🙂

– Marita –

No Comments

vmm

Jag har röstat. Och jag röstade på SD (vem är förvånad? ;). Kryssade en person som jag tycker är fullständigt klockren och är värdig att få min röst. Men så finns det en person på SD-listan som jag inte vill att hon ska få min röst. Jag vill inte att hon ska komma in. Problem. Genom min röst så får ju SD fler platser och kanske kommer då den som jag inte vill in i EP. Mitt kryss på den jag vill ska komma in i EP… ja, vad är det värt?

Jag funderar också på varför man tog bort möjligheten att stryka kandidater. Alltså dra ett streck för dom man inte vill rösta på. Ett “anti-kryss”. Vem tog bort den möjligheten och varför!? Varför blev det ingen debatt om det här?

Jag röstar på SD och kryssar en person som jag vill ska sitta i EP men jag skulle väldigt gärna ha möjlighet att stryka en person på valsedeln som jag inte vill ska sitta i EP.

Reply
vmm

Jag skrev i mitt förra inlägg om att vi borde få ha möjlighet att stryka kandidater som vi inte gillar. Men en annan idé som jag har är att vi borde få ha flera röster. 10? Jag är lite tveksam till att lägga min enda röst på ett enda parti och skulle uppskatta att få dela upp min röst på flera partier. Gärna ha 10 röster. Lägga sex röster på SD, två på FP och en på Moderaterna och en på Centerpartiet.

Jag tror vi alla är osäkra på hur vi ska rösta men då tror jag delade röster är lösningen. Då kan vi manifestera vår osäkerhet och vår kluvenhet och visa att det inte är så jäkla bra att vi röstar på ett och ett enda parti.

En man (/kvinna ;), 10 röster!

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.