I rösträttens tecken

Abba-Bennys stöd till FI väcker krav på lagstiftning . Aha, äntligen skall vi få ordning på det miserabla valsystemet. Icke.  Man fortsätter istället att undvika det verkliga problemet och nu handlar det istället om donationer.

Hoho, är det ingen som ser demokratiproblemet? Problemet att valsedlar försvinner, problemet med att väljare får felaktig information i vallokalerna. Desinformation som gör att deras röster ogiltigförklaras.  Lokala Vilda Västernregimer råder och alla blundar.

Självklart skall alla bidrag redovisas öppet, precis som när Gudrun berättade om vem som gav pengar och i vilket syfte.  Men här gavs cash i rösträttens tecken. Inte för att Gudrun skulle glida runt på en räkmacka. Tvärtom har hon slitit och släpat på valsedlar och broschyrer mil efter mil. Dag in och dag ut. Kuskat runt landet för egen maskin. Från ottan till sen kväll, fjärran från stabspersonal och givmilda miljardärer.

Borde inte analysen handla om att enskilda personer måste gå in med ekonomiskt stöd för att informera om samhällsmedborgarnas rättigheter? För att få rätsida på demokratins slagsida. Tydligen inte.

– Marita –

No Comments

Gärd Lindahl

I den vallokalen som jag röstade i fanns inte röstsedlar för Fi, inte heller någon information om hur man skulle bete sig om det parti man ville rösta på inte hade röstsedlar. Jag var tvungen att fråga, de undrade då vilket parit det gällde. I princip ska jag inte behöva säga det i vallokalen med andra människor (nu gör det mig inget, eftersom jag står för att jag röstar på Fi). Är det verkligen demokratiskt?

Reply
Fior i Västra Götaland

Sannerligen inte!! Valhemligheten är ju helt satt ur spel. Tyvärr får vi mail och samtal om detta i en strid ström. Hoppas innerligt att de internationella valobservatörerna granskar och återkommer.

/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.