Härskartekniker – feministtrams?

Ett par ord kan säga så mycket. Mer än långa svulstiga tal och debattartiklar som aldrig kommer till punkt.

Annika Eriksson lämnade Junilistan idag, som partiledare, styrelseledamot och som medlem. Hela kittet alltså. I intervjun säger hon att hon trodde att “härskartekniker var feministtrams”. Innan hon blev utsatt för det själv alltså.

Synd att Annika missade Berit Åhs (som ju definierade H-teknikerna) som FiaVG bjöd till Göteborg i höstas. I samarrangemang var Berit även i Borås och Skövde. Självklart är Annika hjärtligt välkommen till Fi, nu när hon är partilös. Och har erfarenheter av Eu-politik. Och härskartekniker. Fast man är välkommen oavsett bakgrund förstås…:)

– Marita –

No Comments

Mikaela Mars

Det ÄR ju svårt att acceptera att man själv skulle bli utsatt för härskartekniker, eller att de människor man jobbar med kan sjunka så lågt. Men, ibland måste man svälja stoltheten för att inse fakta och kunna ta sig ur det.

Jag missade också Ås denna gång Hon är underbar, en stor inspiration!

Reply
fiavg

Exakt Mikaela! Öht svårt att se och acceptera att man inte lever jämställt. Enklare att peka på “de andra”. De andra i andra länder, grannen, tja precis alla andra – de som är ojämställda o jag som inte har nååågra problem. Man själv har valt fritt utifrån sina egna behov – som föräldraförsäkringen.

/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.