Gudrun fick rätt!

Äntligen kommer de valobservatörer till Sverige, som krävdes av Gudrun Schyman förra veckan.  För första gången skall det svenska valförfarande granskas och det är sannerligen på tiden.  För det är vilda västern, milt uttryckt. Anno 2009 får vi reaktioner från väljare som i förröstningslokaler upplysts om att de inte får skriva på blank valsedel.  Anno 2009 fifflas det med valsedlar: de göms undan eller slängs. Anno 2009 i demokratins högborg Sverige,  ges felaktig information eller ingen information alls om väljares rättigheter.

Hur många vet ex. att man kan ångra sin röst? Röstar man under förröstningen, kan man rösta om i sin vallokal på valdagen. Från valmyndighetens sida:

 Jag har redan röstat men har ångrat mig. Hur gör jag?

Om du har förtidsröstat kan du ångerrösta genom att gå och rösta i din vallokal på valdagen. Du kan inte ångerrösta om du redan röstat i din vallokal.

Eftersom förtidsrösterna inte läggs ner i valurnan i vallokalen förrän röstmottagningen avslutats på kvällen så gäller en röst avlagd i vallokalen eftersom denna läggs direkt i valurnan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

– Marita –

No Comments

vmm

Jag håller helt med FI och Schyman här. Sverige borde ha valobservatörer.

Nu gillar jag ju SD så jag är partisk men SD har behandlats på ett sätt som är ovärdigt för en demokrati. Dom kan knappt hålla torgmöten och göra sin röst hörd för folk står och rasslar med nycklar och buar. Och polisen tillåter det hända. Man häpnar. Jag nyper mig själv i armen varje gång det händer för jag måste känna om jag är vaken eller om det är en mardröm.

Att det finns antidemokrater är ingen nyhet men när samhället inte tar ställning MOT dessa antidemokrater så blir jag orolig.

Reply
Vlad-Drakul

Hur pikant, ett rasister VMM sökar tröst från ett radikal feminist. Nu har alla mina dåliga förväntningar och framtids prognoser när det gäller radikal feminismens tragiskt men oundvikligt förvandling från ett bra nödvändigt grassrötts frihets rörelse som var då bara ett del i den mycket stora och viktigare ‘Hippie’ (som jag är stolt att vara fortfarande) ungdoms rörelse som i ’60 och ’70 talet var ett rörelse som var för ALLA människors befrielse och kritiskt mot allt fel i vårt ‘moderna samhället’.
Då vara unga människor intresserade av att befria människor på alla plan. Kritiken mot alla förtryck oavsett, ekonomiskt, (Capitalismen), Rasmässigt (Ras, kultur och klass diskriminering) och den sexuella (homophobi och kvinnor förtryck). Tragiskt nog är Gudrun faktiskt båda intelligent och medveten men det är just ‘feminismen’ som gör hon och hela rörelse till ett ‘nyttiga idiot’ rörelse.
När alla dessa gren av den Yippies (World Youth as Hippies) splittrad på grund av den professionalisering blev alla rörelse mer själviskt och med tiden konservativa. De svarta ville separera sig, de radikala feminister också trottnade på männen och resultat blev, Thatcher, Reagan och den nya liberalismen som gav oss Bush, Blair och Reinfeldt, Mona Sahlin Wanja Ludin Wedin och Jan Bjorkland.
Feminismen blev ett rörelse för arbetande vita medel klass kvinnor och slutade verka för de svaga. De blev fientlig inställde till familjen den mest humant av alla institionen och den enda som fattiga och arbetar klassen har för sig själva. Barnen blev belastning och mindre utbildade invandrare och den arbetar klassen ett hot mot de utvecklade moderna människors frihet och så står vi med vissa av dagens ‘feminister’ som ville införa skatte avdrag för hushållstjänst så att rika vita kvinna ska befrias från sina traditionella böjar genom att tillåter ett nya klass av invandrare kvinnor som ska ta upp deras börd istället bli den nya Piggor och drängor.
Än gång i tiden var de för fria sexualitet nu är de nya viktorianer när det gäller porn och njutning. De har inte fel i allt och jag tycker prostitionen är människor handel och slaveri och är fel på alla sätt. Den höger fascist vinden som blåser i hela Europa idag är den resultat av den splittrad och försvagad vänster som glömde den viktigaste strategi att vara enade och att står för de svaga, inte för att de är bättre, men för att de är människor. Det ÄR viktigare än att vara, bög. kvinna, svart, eller vad som helst och det är där vänster måste vara.
Detta förklara varför, trots att det borde vara, som det är tack och lov i USA under Obama ett tid där kapitalismens o begränsade girighet ger ett riktig socialist humanismen ett chans att förändrar saker maktlös när Staten införa istället ett totalitär polis Stat (FRA, Ipred Lagen) utplåna demokrati (med EU’s Lissabon grundlagen som ska emot båda folkets bestämde vilja inte röstas på) och ett borgligt regering som har lyckats medvetna ökar klass klyftorna (tänk A kassan) och är mera populära än tidigare trots deras påtagligt misslyckande.
Titta på de senaste Sosserna de är kapitalisterna precis som Tony Blairs Labour Party och alla regeringen kontrolleras av den generationen varifrån den Hippie rörelse härstammade. Med deras stöd för dumheterna som Gudruns ‘ Alla män är talibaner ‘ tills Margot Winbergs ‘Alla män är Våldtäkts män ‘ eller mina favouriten ‘Heterosexualiteten är Patriarkets grupp våldtäkt’ så skapde man ett atmosfär där bara nyttiga idiota kunde hålla med och detta blev den progressiva feminismens döden.
30 år fel utveckling har tillsammans med högerns lyckade rädsla propaganda har därigenom undanröjde den demokratiska vänster. Utan socialismen och med ett radikalt kulturellt rörelse skapade av bara precis samma överklass professionella typ som har tagit makt i politiken har arbeta klassen ingen som står på deras sidan. Det är där man ska söker efter varför fascismen och rasismen har blivit stora än någonsin sedan 1930 talet.
Vanliga folk bryr sig inte om queer theory eller är intresserade av att döda familjen, den enda de har kvar som är deras eget liten privat makt svär. sedan finns det höger fascist bögar (Theo van Gogh) och höger feminister som är öppet rasister som oroa sig precis som imperialister för de ‘underlägsna kultur’ som inte har samma frihets ideala som vi har och är därför lämpligt mål för anfalls krig, terror bekämpning och diskriminering.
Jag vet att Gudrun tycker teoretiskt inte inte allt så annorlunda än mig men hon har på grund av sina ‘feministiskt glasögon’ saknade periferal visionen och blivit fart blind. Även utbildade och intelligent människor kan göra väldigt destruktiva saker och det finns ingen vänster rörelse som är like förbrukade eller farligt för humanismen än just detta för som Obama har visat man måste behandla alla, även motståndare med respekt som människor även när man förkasta deras ideologi.
Titta på ungdomar idag. De unga killar jag träffa idag, och det är många som jag träffa i mina arbeta mot alkohol och drog missbruk och det är skrämmande hur macho, rasist, homo fobiskt, vålds dyrkande och krigs älskande de är. Tyvärr har båda högerns media propaganda och feminismens nattsvart bild av männen betydde att unga killar som behöva sitt identitet tvingats väljar mellan att vara feminint och ‘bra’eller manligt och ‘onda’ och det är inte så konstit att de väljar den macho när de inte få har en positiva stark men snälla maskulina förebild som alternativ

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.