Fler feminister till Eu, inte färre

Tur vi har varandra…:) Läser Samuels  hänvisning till Emma Andersson som svarar Jonas Sjöstedt att Schymans starka röst behövs i EU .  Jonas  som väljer Eva-Britt Svensson framför Gudrun. En röst på Gudrun Schyman är “bortkastad”. Nänä, bortkastad Jonas, det är när man ligger på sofflocket. Bortkastad är när man väljer partier och personer som inte står upp för mänskliga rättigheter. Men aldrig någonsin när man röstar och röstar på en feminist.

Eva Britt Svensson gör ett fantastiskt arbete för kvinnors rättigheter. Verkligen. Men hon kan ju inte vara ensam.  Det behöver komma så många fler som lyfter frågor om kvinnors löner, HBT-fobi, om fri abort, rätt till barnomsorg.  Osv Osv. Eu är i ett skriande behov av  Feministiskt Initiativ. Punkt.

Lets face it Jonas, hade Vänsterpartiet genomsyrats av en feministisk politik, hade Gudrun stannat kvar. Självklart. Därifrån hade Gudrun kunnat ta sig till Bryssel på en icke ombokbar biljett: hon hade haft en garanterad plats som eu-ledamot för V. Varför lägga ofantligt mycket tid, energi och pengar på att initiera och bygga upp ett feministiskt parti från grunden? Varför riskera att bli en “bortkastad röst”? Svaret är enkelt – det fanns inget alternativ. Nu finns det det. F!

Kryssade själv Jonas i förra Eu-valet. Valde mellan gubbröran Junilistan (hahaha:)) eftersom jag med så många andra trodde att JL ville lämna EU.  Och JL var nya och oförstörda. Besinnande  mig och valde alltså Jonas. Hoppas att jag inte valde alltför tokigt, utan att Jonas gör en pudel och ser mer till mänskliga rättigheter, till kvinnors framtid och bryr sig mindre om att pinka in sitt eget partirevir.

– Marita –

No Comments

Fredrik Lundkvist

Men vaddå Eva-Britt ensam?, “Eu är i ett skriande behov av Feministiskt Initiativ” etc. Fi är ju redan representerade i EU-parlamentet! Uträttar inte Fi massor redan nu inom EU? Eftersom det är det enda parlamentariska mandat Fi har så måste ni väl ha kunnat prioritera detta och redan nu ha drivit massor med frågor, kampanjer, idéer, förslag? Vore spännande att höra … lite historiskt är det väl ändå att Fi snart avslutar sin första mandatperiod med representation i ett parlament (eller räknades kanske Gudrun Schymans riksdagsmandat som det första?) … om hur den här mandatperioden har fungerat.

/ Fredrik

Reply
fiavg

Eva Britt har inte så många fler gelikar som lika aktivt driver jämställdhet i Eu – därför behövs Fi. Fi kandiderar ju för 1:a gången till Eu. Maria kryssades in som folkpartist, lämnade o gick över till Fi. Men något mandat har ju inte Fi. Än. Så ngn mandatperiod avslutas inte. Denna gång. Men det är på G.

Liv (eu-kandidat) http://powerliv.blogspot.com/ som jobbar som assistent för Maria, har varit med under åtskilligt arbete mot trafficking, våldet mot kvinnor.
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.