Kom och köp konserverad gröt!

Surdegen med fuskande moderater jäser igen med polisanmälningar och anklagelser om grovt förtal. Kunde inte bry mig mindre.  Riktigt allvarligt är istället fejkandet med resultatet av den förda politiken. Vilka som fått smaka sötman av de borgerliga frukterna och vilka som ordinerats vatten och bröd. Förlåt, brödet tillhörde visst endast de arbetande.  Hmm, kan det också anmälas:  politiskt jäv pga av gynnande av den egna gruppen?

Idag rättvisa, i morgon solidaritet? Allt omöjligt blir möjligt, med Den Moderata Retoriken: Allt går att sälja med mördande reklam – kom och köp konserverad gröt!  En retoriklek där ord fylls med nytt innehåll.  Allt är förstås på låtsas. Så måste det ju vara när de välbärgade männen belönats mest av Alliansen. Fredrik Reinfeldt sa igår att han gjort precis vad han lovat: att det ska löna sig att arbete. Reportern svalde hela betet och påpekade aldrig att de som redan har mest som fått ännu mer. Mest har fått mest. Och de rika som blivit ännu rikare är ju män.  Ett enögt klass- och könsperspektiv. Vatten till de arbetslösa och sjuka. Vatten och bröd till de som (ännu) har ett arbete med låg lön och godsakerna förbehölls de som tjänat och ägt mest.

Dragkampen om den ensamstående mamman, var otroligt pinsam. I ena änden Thomas Östros, i andra Stefan Atterfalk.  Å ena sidan socialdemokraterna, å andra sidan KD och Alliansen. 2 olika lag vars gemensamma nämnare är ovilja att förändra och okunskap om ensamståendes situation.  Thomas och Stefan som tävlade i att ge mest ören.  Som Alliansens höjt flerbarnstillägg med några futtiga spänn – skäms!  Ensamstående som är sjuka och arbetslösa dubbelbestraffas. Här är det förstås inget bröd och vattnet ransoneras. 

Åker strax till Göteborg. Och det som lockar är inte konserverad gröt på Moderaternas kommundagar i Svenska Mässan.  Icke: det handlar om när förändring skapas.  Om en rättvis framtid alltså.  Arbetstidsförkortning är en garanterad god framtidsförändring.  Boka 25 maj i Mölndal:

– Marita –

2 Comments

vmm

Fast nu har ju Moderaterna lovat klart och tydligt att det är lågavlönade och kvinnor som ska prioriteras under nästa mandatperiod. Jag, som lågavlönad man, får såklart stå lite tillbaka, men det kommer ju fler mandatperioder! Man ska aldrig ge upp hoppet!

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej VMM
Först kan vi nog glömma prioriteringar – det kommer inte att hända. Jo, att den totala pengasäcken är stor, men per individ försumbar. Sedan vet vi ju båda att det är kvinnodominerade yrken det handlar om. Inte att just VMM som man inte räknas:)
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.