Göteborgsmajande

I går var majade Fi Göteborg:  

Patrik, kommunkandidat och Ida laddar med ballonger. Foto: Stina Svensson, kommunkandidat

Så många som var intresserade av Fi i allmänhet och Fi i Göteborgs kommun i synnerhet.  För alla som vill påverka vad Fi Göteborg ska prioritera i kommunpolitiken, handlar det bara om ett knapptryck bort: rösta på Fi Göteborgs valfrågor . Vadå rösta, det kan man väl inte. …?! Jodå, det kan man visst. Är det demokratiska val så är det.

Sann och annan demokrati kan man fundera över när man läser bildbeskrivningen till GP:s reportage från 1 maj: “Kvinnor med Makt”:

“Kvinnor med Makt”, så mycket jag önskat att det hade varit sant.  Att kvinnor och män verkligen hade samma makt i politiken. Verklig demokrati, helt enkelt. Så är det inte och därför behövs fortfarande de märkliga “kvinnoförbunden” i partierna. “Mansförbunden”: är det moderpartiet..tja, man undrar ju….Feministiskt Initiativ behövs för ett bättre liv. För en bra politik som ex. handlar om arbetstidsförkortningen:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bCHJ3U9-7TY]

Vi , Fi, har också en arbetslöshetspolitik som beskrivs exakt av Gustav Fridolin på AB-Debatt. Vi är naturligtvis glada över att fler ser samma sak: att det funkar inte med gambling i arbetsmarknadspoltiken och att “ett riktigt” arbete kostar lika mycket som arbetslöshet.  Det förstår alla arbetslösa vars individuella planer, arbetsgivarintyg, oj fel arbetsgivarintyg, fel rutor ikrýssade i arbetsgivarintyget – skicka in nytt osv osv, coacher, samtal på Af, anvinsingar från Af, brev från a-kassa/Försäkringskassa OCH alla ständiga påhitt från regeringsmakten: 70 % av a-kassa, 65 % av a-kassa, 75 dagarsregeln, arbetsvilkor hit och dit. Allt som torde utgöra en icke oansenlig del av BNP.

– Marita –

One Comment

Fattighjon

Det var la bättre fanskapet och dom andra, betalade tillbaka alla pengar dom har snott.
Jag röstar på Sverigedemokraterna först och sedan på Moderaterna, och kommer så länge jag lever, aldrig att rösta på Sossarna.
Skulle Sossarna komma till makten igen, så flyttar jag från Sverige.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.