Framtiden finns här och nu. Tyvärr

Valter Mutt och Rikard Allvin vill ha 4 dagarsvecka. Rikard och Valter som jag hoppas kommer till Årets Event: Inget kan stoppa oss nu!, i Mölndal 25 maj.  Tyvärr saknas ett jämställdhetsperspektiv i deras analys, men det kan garanterat Gudrun Schyman bidra med som tillsammans med Birger Schalug och Carl Schlyter också deltar. Det blir garanterat en spännande diskussion hur vi löser en en nödvändig arbetstidsförkortning. 

MP kongressar och enligt GP antog kongressen ett beslut om förlängd föräldraförsäkring till 18 månader. Men inget om ersättningsnivån.  Har kanske fått något om bakfoten, men en förlängning påverkar ju ingen fattig, utan blir mest en tjusig text i ett valmanifest.

På SvD kan man leva en fiktiv dag i Miljöpartiets framtida Sverige. Märkligt (INTE…) står det ingenting om  hur hälsa, miljö och jämställdhet, förbättrats med arbetstidsförkortningen. Undrar sa flundran hur en fiktiv dag ser ut i alliansen Sverige?  Elller varför ta en fiktiv framtid, när det finns dagar på riktigt. Här och nu, mitt i verkligheten.  Fast SvD kommer nog inte att skriva om en fiktiv dag i Moderaternas Sverige, det hade kostat för mycket för alliansen och dess fanbärare. En dystopi där verkligheten överträffar dikten. I dagens TTELA däremot, beskriver 3 kvinnor sin situation i utförsäkringarnas Sverige.  Tyvärr, verkligen tyvärr finns inte artikeln på nätet, men ledaren tar upp regeringens konsekvenspolitik:

Hör du Reinfeldt, ska sjuka människor behöva gå ut på gatorna och tigga för att överleva? Ska sjuka människor straffas för att de inte är friska, för sjuka för att orka jobba? Utförsäkrade människor ställs vid en modern variant av skampåle och det i sig är en skam för välfärdslandet Sverige. 

Reinfeldt hör nog inte.  Inte för att han inte kan, utan för att han inte vill. Men alla väljare kan lyssna, fundera och välja annat i september.  Så enkelt är det.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.