För lite av det mesta

Mailade nyss socialdemokraterna om beslutet som försvann, det om deltidsbegränsningen. 75-dagarsregeln i a-kassan som gick vidare till “redaktionskommittén” på s-kongressen. Vilket man fick veta tack var Kommunalarbetaren som varit enda (?) media som rapporterat. Regeln som drabbar så många springvikarier och deltidsarbetslösa, främst kvinnor. Men som ingen skriver om, vare sig media eller s själva.

Vilket indikerar svaret på frågan som Gudrun ställde på GP-Debatt: Upp till bevis, S – är ni feminister? Åsså var det “nej” arbetstidsförkortningen, åsså fegande med föräldraledigheten.  Väntan på reell jämställdhet blir bara längre och längre. Men nattiskravet var riktigt bra. Kan vara välbehövligt för en socialdemokratisk kommun som Göteborg, som ville lägga ned sitt enda nattis. Efter kraftiga mammaprotester fick det vara kvar.

Eller blir det rentav för mycket??!! “För mycket jämställdhet”, fniss, det går ju inte….  …för mycket är ju ojämställt. Som Veronica skrev:  för mycket jämställdhet är som att ha för mycket fred…..

Men en del tidningar tycker inte det är för mycket att med jämna mellanrum fråga om det är för mycket. Jämställdhet alltså. Nu med Anna Anka som ivirig buktalare. Såklart. Riktigt fiffig var en kommentar till förra Ensamma Mammans tes om att män och kvinnor har olika gener och därför passar att göra olika saker i hemmet:

Men gud.. vad ska jag och min man göra då? Vi båda är ju män, då blir det bara däckbyten då. 🙁       aitorfan, 24 år

Exakt! Och hur gör 2 kvinnor: bakar och fejar hela dagen lång? Inväntar rubriken: “Har vi för lite jämställdhet”.  Men den lär vara lika obefintlig som en verklig feministisk politik, oavsett partikulör.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.