Drömval

Märkligt, ju närmare makten ett parti kommer, desto smalare blir synfältet.  Åtminstone förefaller ledningen få sikten skymd. Vi ska ta ekonomiskt ansvar hävdar MP:s styrelse  och vill inte ha med en arbetstidsförkortning i valmanifestet. När kortare arbetstid innebär precis det: ekonomiskt ansvar.

Ombudet Leif Engström gjorde en koppling till den omställningen mot ett tjänstesamhälle som partistyrelsen vill se.

 – En bibehållen arbetstid skapar en enorm överproduktion. Vi står inför ett skriande behov att förändra vår livsstil. Vi måste byta konsumtion av prylar till konsumtion av tjänster, det kan vi göra genom att korta arbetstiden, sade han.  SvD

Leif från MP-Mölndal startade nätverket för kortare arbetstid och som tillsammans med Harriet Johansson, vår underbara f.d.  ordförande för Fi Västra Götaland,  fixade  SCH-eventet 25 maj.  Carl Schlyter , även han en sann kämpe för ett smartare och goare liv, deltar också.

Såväl SvD som Aftonbladet  som GP  använder TT:s text med rubriken: “Dröm om kortare arbetstid lever i MP”. Dröm? Det handlar om en vilja att åstadkomma ett bättre samhälle.  Men visst finns drömpolitiken.  På riktigt. Här och nu: MARdrömslik tillvaro. De mardrömmar som utförsäkrade vill vakna upp ur varje morgon.  Men man måste inte föra en skövlingspolitik. Det finns alternativ. På riktigt.  För bättre hälsa, jämställdhet, bättre miljö. Saker som är hiskeligt dyra när de inte fungerar. Som i mardrömspolitiken.

Så det där med att ta ekonomiskt ansvar, är enkelt. Förhoppningsvis även för MP:s styrelse. 

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.