Vilken RESURS!!

Har totalt resignerat över sandlådementaliteten hos det verkliga Utanförskapet alias Homo Giribikus. Vill inte läsa mer om högavlönade som knycker spadar och sedan skyller på varandra.  En tävlan i snålhet, girighet, omoral och lögner. Törstar efter solidaritet, efter omtanke.

Tro det eller ej, den finns.  I Resurs. Läkaren Jenny Fjell startade nätverket när regeringen la fram förslaget om hårdare sjukskrivningsregler. Enligt en artikel i DN blir hon “arg varje gång hon hör nyliberala ekonomer beskriva de sjukskrivna som de ”tärande” i samhället.

– Hur kan de ta sig rätten att skuldbelägga människor som har haft oturen att bli sjuka? Förstår de inte att de själva kan hamna i samma situation?”

Jenny själv säger :

Utan Fallen, Hannelore, Maja, Uno, Fredrik, GW, Björn, Börje, Agneta mfl mfl hade Resurs inte varit något.

Alltså Resurs: Nätverket för Respekt för Sjuka och Utsattas Rätt i Samhället:

Resurs är partipolitiskt och obunden. Vi accepterar inte heller sponsring av något läkemedelsföretag eller annan organisation. Resurs har startats av en mindre grupp läkare verksamma in psykiatri och allmänmedicin. Vi har inga privata mottagningar eller egna ekonomiska intressen kopplade till Resurs. Våra åsikter är våra privata, men för ökat handlingsutrymme har vi tillsvidare valt att verka under namnet Resurs.

Blogg

Hemsida

Och Du: GÅ MED I NÄTVERKET

De starka ska hjälpa de svaga”.  Vi har uppenbarligen glömt eller förträngt,  men vi måste lära oss förstå och känna innebörden igen. Måste.

– Marita –

No Comments

Resurs

Oj, vilka fina ord. Blir rörd, nästan till tårar. Känns väldigt overkligt att läsa om sig själv på det viset. Och det är kanske sant, men ändå inte helt, för RESURSbloggen var visserligen mitt iniativ men engagemanget har varit delat och buret av många som har kämpat för samma sak. För upprättelse och försoning, mot skam och förlöjliganden. Utan Fallen, Hannelore, Maja, Uno, Fredrik, GW, Björn, Börje, Agneta mfl mfl hade Resurs inte varit något.

Tack, tack och varmt välkommen till Resurs!!! Om vi blir tillräckligt många kanske man lyssnar på oss!!

Kramar,

Jenny

http://resurs.ning.com

Reply
Fior i Västra Götaland

Jag blev rörd till tårar över att läsa om Ditt/ert initiativ! … ) Gåshud o tårar av lycka.

Stort tack för namnen – lägger ut dem i inlägget, är det OK? Kan man gå med i nätverket som sympatisör? Om, sprider jag det jättegärna.

När det gäller vård, har man i Västra Götaland systematiskt slaktat behandlingshem. Vi startade en namninsamling via http://www.brydigom.se/ Då låg de berördas berättelser ute + blogg, men har plockat bort dem (för att inte cyberspace skall konservera om man inte vill) o nu finns medialänkar kvar. Ganska lång tid efter nedläggningen hörde media av sig just för att det fanns info, lätt att nå via hemsidan. Så det är så himla bra o viktigt att ni sprider budskapet – ni finns, ni agerar o accepterar inte beslut som gör skada.

LYCKA TILL med bloggandet! BTW – anmälde FiaVG-bloggen till ETC: http://etc.se/20666/anslut-din-blogg-till-etc/ – kanske ngt för er om ni inte redan anmält?

kram Marita

Reply
Resurs

Givetvis kan du gå med! Det är gratis och innebär inga förpliktelser– mer än att träna sin empati 😉

Återigen, du är hjärtligt välkommen och får givetvis sprida länkarna!

Kramar,

Jenny

Reply
Fior i Västra Götaland

Vad bra! – gör så under dagen: går med o sprider

“Träna sin empati”…hahaha…. DET är uppenbarligen en gigantisk förpliktelse o utmaning för såväl en del folkvalda som för toppchefer….. 🙂
Kram
/Marirta

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.