V-Ockupation. Eller är det bara Alliansen?

Klarade någon att se hela Uppdrag Granskning idag? Jag gjorde det inte.  Gick (rusade) från delar av intervjuerna med såväl sig Försäkringkassechefen som moderaten Gunnar Axén.  Blev äckelmagad och kände att det här har jag sett förut, serien V från 1983.

Kenneth Johnson inspirerades av nazismen och dess uppgång och fall när han skrev manuset till serien och det var egentligen inte meningen att ockupationsmakten skulle vara utomjordingar utan serien skulle handla om hur USA ockuperas av en annan nation och förvandlas till en fascistisk diktatur.

Utomjordingar landar på jorden. De ser ut precis som “vanliga” människor och är trevliga och vänliga, men några personer lyckas ta reda på deras verkliga planer: att stjäla allt vatten från jordens oceaner då deras egen planet hotas av torka. En motståndsrörelse grundas som också kan avslöja att utomjordingarna bakom en konstgjord mask är ödlor som äter levande föda, till exempel människor som de har kidnappat. Wikipedia

För det här systemet, den här synen på levande, är inget av människa skapat. Kan inte vara. Får inte vara.

Regeringen visste och vet om självmordsrisken. Men vägrar se sannningen. Eller så skiter man i det, helt enkelt. Jobbiga samband skulle omkullkasta Det Stora Projektet: Ingen sjukskriven i landet är, och så vill man inte ha det:

Gunnar Axén (M), ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott, tror inte att det finns en koppling mellan självmord bland psykiskt sjuka och sjukförsäkringsreglerna

Och jag tror inte det finns någon som helst koppling mellan humanitet och Alliansen.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.