Utanförskapets medborgare

Allliansen lanserade “Utanförskapet” .  Att människor skulle in i samhället. In utifrån. Förstod aldrig vilka de utsatta var. Men ser man varthän stora samhälleliga och privata ekonomiska resurser läggs, måste det ju handla om alla stackare som översköljts av löneökningar, bonus och skattesubventioner.  Som fått presenter i form av sänkta fastighetsskatter, av jobbskatteavdrag, jämställdhetsbonus.   Så mycket paket, så mycket presenter!

Men det räcker förstås inte, för de utsatta är så ledsna över tingens ordning att de måste ha mer.

SEB hyser stark empati med sin ledning i utanförskapet. Så stark att man måste betala ännu mer till sina högavlönade chefer för att de skall klara av jobbet.  Stackars Annika som avstod sin bonus, när det gått så dåligt för banken. Det var i februari. I mars får hon istället en jättelik löneförhöjning. Sisådär 2 miljoner.  Självklart får övriga i ledningsgruppen också lönebelöning. Tänk….. de kanske inte går till jobbet om inte lönen ökar med ett par hundra tusen, eller någon miljon. Hur skulle det gå med banken då, ojojoj…Tänk om banken måste stänga..  Ordförande Wallenberg har det så jobbigt med sin ledning:

Det handlar om att vi sänker det totala lönepaketet för vår ledningsgrupp. Det vill säga att vi tar bort den rörliga ersättningen men för att något kompensera det höjer vi den fasta delen lite

Kanske var det för att frukt och grönsaker blivit så  dyrt, jo jag vet, reagerade själv över att betala 29 kr/kilo för päron.  Hur skall det då gå för Postens VD, Lars G Nordström,  som surnade till efter kritik och sa:

– Jag gillar inte att det antyds att jag är girig, därför avstår jag från min lön under resten av min tid som vd för Posten.

Stackars Nordström, har han råd med päron nu?  Hans lön på 900.000 kr/månad försvinner, tänk om han var alldeles barskrapad innan? Och posten, kära nå´n,  kommer den fram, när Nordström inte kan lägga fler miljoner (för en tid) på sin hög?

Drevet går stenhårt åt Annika, som har en fjuttig lön om man jämför med Calle. Ericssons Carl-Henric  Svanberg som år 2008 kämpade sig till en inkomst på 33 miljoner . Hoppas också att det blev lite mer klirr i kassakistan iom jobbskatteavdrag och fastighetsskatt för Calle.  Lena visar att i IT-Sverige är det männen som tjänar pengarna och kvinnorna som styr och undrar hur det skall tolkas. En högst relevant fråga.

Stackars, stackars alla rika i utanförskapet som har det så himla jobbigt.   Rika män som måste ha pengar för att ta hand om sina barn. Så synd om dem.  Stackars alla högavlönade som inte orkar arbeta utan mer och mer och mer lön. Känns tryggt att Alliansen värnar om de mest utsatta och har koncenterat resurserna på välbetalda män . På paketet rimmas ibland “jämställdhet”, fast det är mest för att narras lite. Annars blir det ju ingen överraskning.

Nästa år sänks pensionerna, men som tur är drabbar det inte utanförskapet. Snart kommer ännu fler kvinnor att vara heltidsarbetslösa när 75-dagarsregeln slår igenom med full kraft. Deras framtida pensioner kommer då att sänkas till ännu lägre nivåer. Men de klarar det. De är vana vid att springa på vikariat, på timmar för låga löner.  De är väl härdade, kan tro. Vårdanställda som dagligen räddar liv, som har omsorg om andra,  skall klara sina jobb, trots överbelastning, trots slimmade organisationer. Tänk den offentliga eller privata arbetsgivare som höjer sin personal till skyarna, som ger kraftiga lönepåslag, struntsamma kristider: Det är viktigt att behålla sin kompetenta personal. Nä, det är omöjligt, vårdanställda och andra felavlönade tillhör inte de utsatta. De som har det riktigt besvärligt.

Till utanförskapets medborgare vill jag säga: tänker på er. Tänker på hur svårt och hur mycket tid det tar att skatteplanera.  Att välja jobb istället för barn.  Att som Littorin och andra mäktiga män häcka på herrklubbar , så ensamt det måste vara.  Att med gigantiska ekologiska fotavtryck kliva förbi alla fattiga kvinnor.

Tänker på er. Tänker ni på oss?

– Marita –

No Comments

Pelle

Annika Falkengren med resterande ledning i SEB borde ha en STOR offenlig spark i anus för sin totala verklighetsfrånvaro på just dessa poster.Ett långt fängelsestraff är ett annat alternativ.

Reply
fiavg

Styrelsen är ju de ansvariga. Och tydligen oanträffbara. Men nu kommer så många kunder att i protest lämna banken, att det inte lär dröja innan ansvar utkrävs.

/Marita

Reply
FiaVG

[…] den mediala uppmärksamheten. Inte händelsen i sig. Kanske är det ännu egenskap som utmärker utanförskapet:  med fingrarna i syltburken på bästa sändningstid = fel!. Samma saker, fast i skydd av […]

Reply
Vilken RESURS!! « FiaVG

[…] av Fior i Västra Götaland Har totalt resignerat över sandlådementaliteten hos det verkliga Utanförskapet alias Homo Giribikus. Vill inte läsa mer om högavlönade som knycker spadar och sedan skyller på […]

Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *