Tolkningsfel med fördel RödGröna

Enligt senaste Sifomätningen  knappar Alliansen in på De Rödgröna. Avståndet anges till 3,3 %. Men det stämmer inte:

S har tillsammans med MP och V 49, 6 %, vilket ställs mot Alliansens 46,3% . MEN, då räknas KD med sina 3,3 % dit. Och KD hamnar under 4 %-spärren, åker ur och kan därmed inte räknas med alls. Borta.

Alltså: RödGröna 49,6 %  vs Allians 43 % . Alltså avstånd på 6,6 %Inget annat.

Så hejsan S-info Härnösand, ändra er mandaträkning på hemsidan.  Ni får ett par x-a mandat, vilket väl inte känns fel.

– Marita –

No Comments

Martin (Anti femenist)

FEL FEL OCH FEL, de kan hålla sig kvar om de får 12 % i Jönköping (frikyrkobältet) vilket de har vid tillfället. Läs gärna på till nästa gång

Reply
fiavg

Är väl medveten om 12 %-gränsen. Men ett ras nationellt innebär förstås ett ras regionalt. Därför kan inte ett mätresultat under 4 % räknas. Under valet 2006 fick KD 16,05 % i Jönköping. Valet 2002 var det hela 20,26 – ett stort tapp. Eller hur?

/Marita

Reply
Magnus

Ja, det gäller ju att hitta de små hopp som finns. Låter lite som när sportfantaster räknar ut vilken målskillnad det krävs för att trots förluster ta sig vidare till kvartsfinal.

Det ni missar är att alliansen har initiativet och sätter agendan. Vänsterpartierna har bara att förhålla sig som det och liknar mer och mer som jultomtar med obegränsad tillgång till julklappar och pengar.

Förmodligen har Mona Sahlin en sedelpress ståendes någonstans, eller så saknar (S) adekvat kunskap om ekonomi. Eller så säger man mycket mer än vad man egentligen tror sig kunna lova – lite som i Ungern.

Förmodligen är det sista det mest sanningsenliga…

Reply
fiavg

Jag tillhör inte ngt av blocken, men undersökningar skall redovisas korrekt. Spelar ingen roll om det är vänster eller höger det gäller.

Nja, kanske är bättre att ha en sedelpress som går än att ha en som rostar igen pga av inaktivitet.

/Marita

Reply
fiavg

SCB-mätningen (tack än en gång) bekräftar tyvärr KD:s kräftgång. I november 2008 har de 13,2 % jmfr november 2006 16, 1 %. Men det Du sätter fingret på en svag punkt med mätningarna. Fortsätter de dåliga resultaten för KD, bör det ske en samtidig undersökning för valkrets jönköping. Då kan man tydligare peka på att det faktiskt skiljer mer, eller mindre i resultatet beroende om KD finns/inte finns kvar.

/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.