Tänk efter före krysset

 Bohuslänningen presenterar eu-kandidaterna, där såväl toppnamn som lokala namn listas. Lokalt här är bl.a. nr 8. på Folkpartiets lista: Roland Utbult, 58, musiker, Uddevalla. Musiker från Uddevalla, så mysigt och hembonat.  Eller?

Inte alls. När Gudrun Schyman hävdar att EU-kandidaten Utbults kristna konservatism dödar kvinnor, har hon tyvärr rätt.  På Mors Dag beskrev Åsa Regner och Staffan Bergström, kvinnors situation i världen, bl.a:

Osäkra aborter kostar minst 68 000 kvinnor livet varje år. Det är den officiella siffran, verkligheten ligger snarare på cirka 90 000. Kvinnor som i de allra flesta fall skulle kunna ha räddats om de haft tillgång till säkra och lagliga aborter

Och Radio Väst rapporterar idag:

I ett pressmeddelande skriver FI att Utbult är medlem i anti-abortorgansiationen Ja till livets grupp på Internetsajten Facebook.

FI skriver också att Roland Utbult har hotat med att stämma Feministiskt initiativ om partiet inte tar bort sin valfilm på Internetsajten Youtube där det påstås att han är medlem i antiabortorganisationen Ja till livet.

– Att Roland Utbult hävdar att hans medlemskap i Ja till livet på Facebook inte motsvaras av ett vanligt medlemskap i organisationen gör att vi nu ändrar formuleringen i vår film från att han är medlem i Ja till livet till att han stödjer Ja till livet. Om det nu gör så stor skillnad för de väljare som vill ta ställning för fri abort i EU-valet, säger Gudrun Schyman i pressmeddelandet.

Mmm,  personval tycks vara viktigare än iaf jag vill tro. Att tänka efter före man kryssar. Annars kan ulvar i fårakläder slinka in i parlamentet innan vi hinner blinka.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.