Sverigedemokraternas 3 ben

Fortsätter nedgången för småpartierna inom Alliansen lär det bli mycket nagelbitande framöver. Hur ska de stödrösta om det är 2 partier som ligger farligt nära 4 %-spärren? Känns minst sagt kluvet.

Sverigedemokraterna toppar med sin högsta opinionsmätning någonsin på 5,8 %.  Främlingsfientligheten kan vi utan och innan. Men allt som oftast står förtryck på 3 ben: mot kvinnor, mot invandrare och mot hbt-personer.  Och det visar sig stämma väldigt bra med Sverigedemokraterna. Sökte på “jämställdhet” på deras hemsida och resultatet, tja..det var hyllande av högt vårnadsbidrag och ingen uppdelning alls av föräldraförsäkringen. Men jämställdhet: icke. Valmanifestet 2006 likaså, inte ett ord om jämställdhet.

Anna Ardin på SD-bluffen pekar på samma tomrum. Och när det snackas jämställdhet, handlar det om “sunt förnuft”. Sunt förnuft har då aldrig höjt ojämställda löner, fixat dagisplatser, rösträtt eller någon jämställdhet alls faktiskt. Det är envetet och medvetet arbete som står bakom. Och det vare sig vill eller kan SD göra.

Gabriella Johansson SD lyckas med de 3 benen i en och samma text + lite extra kryddning med religion. Jag säger bara… i SD-land vill jag inte leva………:

Frågan jag ställer mig är: var finns kyrkan när kärnfamiljen attackeras? Har den nuvarande kyrkoledningen helt fjärmat sig från kristendomens traditionella familjesyn? Eller har man helt enkelt bara varit för upptagen de senaste åren med att bojkotta israeliska frukter, samla in pengar till moskéer, delta i globaliseringskonvent tillsammans med den samlade våldssvänstern och den Nordkoreanska terrorregimen, invigningstala på Pride-festivalen, arrangera homoerotiska konstutställningar i kyrkan och kampanja för att alla utlänningar som saknar skyddsbehov, och bryter mot de svenska lagarna genom att gömma sig, skall få stanna i Sverige?

Sverigedemokraterna motarbetar alltså konsekvent idén om jämbördiga inivider. Avslutningsvis ett nyhetsbrev från 2008 av Jimmie Åkesson. Jag säger bara… i SD-land vill jag inte leva……..:.

För det första är jag övertygad om att vissa traditioner och normer har ett stort värde för samhället och dess utveckling. Äktenskapet mellan man och kvinna är en oerhört gammal institution, inte bara i vårt land. Det är, tvärtom, något universellt och sedan urminnes tider etablerat inom samtliga världsreligioner. Att kasta bort något så beprövat till följd av framgångsrik lobbyism och utifrån vad som för tillfället anses vara politiskt korrekt vore förvisso väldigt tidstypiskt men samtidigt, med min utgångspunkt, oroande och riskfyllt.

För det andra: Äktenskapet har tjänat och tjänar såväl samhället som de enskilda individerna väl genom det faktum att gifta par håller ihop längre än andra par. Barn som växer upp med sina biologiska föräldrar mår bättre och trygga och välmående barn ger ett tryggare samhälle. Denna ekvation kan dock inte föras över på homosexuella par, då de inte kan få barn och enligt vår djupt grundande ståndpunkt, att varje barn bör ha rätt till både en mor och far, inte heller bör få adoptera. Vi befarar att en förskjutning av äktenskapsbegreppet kommer att medföra ytterligare förskjutning av familjebegreppet, så att denna självklara rätt för barnen blir ännu svårare att återupprätta i framtiden.

Det tredje rör just diskrimineringsargumentet. Det är idag i det närmaste fritt fram att gifta sig med vem man vill. Lagen sätter dock upp vissa begränsningar vad gäller exempelvis ålder, antal och kön. Att enbart ta bort begränsningen med avseende på kön förändrar inte det faktum att det fortfarande kommer att finnas grupper i det svenska samhället som upplever att de är negativt särbehandlade på grund av sin sexuella läggning. Varför inte också ta bort antalsbegränsningen? Jag kan inte se vad i argumentationen för samkönade äktenskap som inte också skulle kunna användas för att tillåta polygami. Varför gör man inte allt nu när man ändå är inne och petar i lagen? Eller blir månggifte nästa steg? 

– Marita –

No Comments

Fior i Västra Götaland

Hej Antiism
Tänkte slänga Din svordom, men den speglar väldigt väl diskussionsklimatet när invandrares och kvinnors rättigheter är på tapeten.
/Marita

Reply
AV

Nä i SD-land vill man verkligen inte bo. Men jag är också skarpt tveksam till F!-land. Självklart vill jag att alla skall ha lika rättigheter och skyldigheter. Och självklart skall kvinnor ha lika lön för lika arbete. Men att det skulle bero på att alla män som grupp förtrycker alla kvinnor håller jag inte med om. Då gör ni samma fel som SD: Buntar ihop människor i grupper och tillskriver dem egenskaper. Man skall nog söka problemet hos både män och kvinnor, t ex vilka val vi gör i livet.
Det finns områden där kvinnor har tolkningsföreträde och mera makt än män, t ex i familjens beslut, barnuppfostran och vårdnadstvist. Det är knappast så att kvinnor skriker ut: Men stanna hemma nu så jag får komma tillbaka till mitt underbetalda jobb! Nä, mera blir de sura om man tallar på “deras” MAMMA-ledighet.

Ärligt talat är jag ganska trött på att likt SD gör med invandrare, buntas ihop med alla män, som jag inte har sådär särskilt mycket gemensamt med förutom anatomi. Har säkert mera gemensamt med mina kvinnliga kollegor på jobbet.

Nä, nu skall jag träffa grabbarna, konspirera lite om styrelseuppdrag, dra lite grabbiga höhö-skämt om kärringar-spisar och dela tips på hur man spöar upp sin fru. Som vi givetvis alla tycker är helt OK eftersom vi är kollektivt ansvariga. Eller inte.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej AV
Ärligt talat är jag ganska trött på att likt SD gör med invandrare, buntas ihop med alla män, som jag inte har sådär särskilt mycket gemensamt med förutom anatomi. Har säkert mera gemensamt med mina kvinnliga kollegor på jobbet.
Bra analys över hur den maktordning du vänder dig emot ser ut: som grupper är kvinnor och invandrare är underordnade gruppen män. Men det kanske inte var det du menade?

/Marita

Reply
Snable

Hmm, ok, nu har du visat att du kan tillämpa dina teoretiska genusstudie kunskaper för att analysera SD´s politik. Kul, men utan något som helst praktiskt värde (även om du säkert skulle kunna få en handledare att acceptera en c-uppsats i ämnet).

Allvarligt talat… så hoppas jag att du inte tror att detta kommer att ha någon som helst inverkan på någon endaste person som idag sympatiserar med SD, eller?

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.