Släng ut politiken

Med gemensam valsamverkan Allians för Sverige ,  uppmanas de borgerliga hjälpa varandra över 4 %-spärren. Socialdemokraterna rasar i väljarstöd och röster höjs om att slänga ut Mona SahlinSahlin vill att Lundby-Wedin avgår från AMF . Allt handlar om strategier för personer och partier. Ingenting om politikens innehåll.

Vad som måste slängas ut är politiken, inte personer. Socialdemokraterna har inget alternativ till den förda allianspolitiken. Tvärtom handlar det om en light-högerpolitik.  Bara lite olika grader i helvetet. Fråga de arbetslösa, fråga de sjuka.

Sossarnas jobbrådslag lägger fram en a-kassa för män. Höjda ersättningsnivåer, som direkt riktar sig mot män. Deltidsbegränsningen kvarstår, som direkt riktar sig mot kvinnor. Fördel män, nackdel kvinnor. Hetsjakten på de sjuka, var finns s-alternativen ? S vill öka livsarbetstiden med 3 år – för att “säkra välfärden”. Socialdemokraterna sjunger med Alliansens stämma: Mer, mer och ännu mer arbete för samma/mer välfärd. Inget, absolut inget  riksdagsparti, ser att medborgare som mår bra är garanter fortsatt välfärd. 

Vi behöver ett helt nytt sätt att se på individen, på kollektivet och på det samhälle vi tillsammans skapar. En syn på människan som närande. Idag är trygghetssystemen utformade för  en medelålders, välutbildad högavlönad person som aldrig riskerar vare sig sjukdom eller arbetslöshet. Aldrig har sjuka barn och avlider på pensionsdagen .  Trygghet ges till de som minst behöver det.

Vi behöver ett hållbart samhälle, hållbart för såväl själ som kropp som för miljö. Där verktyg som arbetstidsförkortning, individualiserad föräldraförsäkring, slopande av arbetslöshetssektorn är självklara inslag. Men till det mänskliga samhället, begär såväl Moderater som Sossar avslag. Avslag för ett gott liv.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.