Skratta åt eländet

Skratta oss ur krisen – tja, varför inte. Krisens omfattning blir ju inte mindre för att vi surar. Visst blir man arg och grinig över genusblindheten som antar närmast epidemisk karaktär. Men korkade förslag och bristande insikter tillhör ju blott inte krisens tid. Så vi får skratta åt eländes elände.

Valaffischerna 2006 var kul.  Så bra att de vann pris.  Humor och allvar i en härlig mix, som lika värdebudskapet:

Fi Valaffisch Lika värde

Fi Valaffisch Lika värde

Apropå lika värde och KD, är det ju kyrkoval till hösten (först det VIKTIGA EU-VALET DÄR VI RÖSTAR F!, eller hur..:)) som Schmolitiken påminner om:
Värderingsmässigt ligger jag nära KD, också jag avskyr kättare, avfällingar och fyraprocent-spärren. Homosexuellas rättigheter? Att brinna i helvetet givetvis. Nej, nej, pappa djävul, mamma djävul och små djävulsbarn. Det är vad det handlar om.”
Kärnfamiljens fasta grepp verkar inte känna några gränser.
– Marita –

No Comments

vmm

När man läser den där valaffischen och tänker på hur Fi talar om t.ex. SD-are och män så kan man inte låta bli att fundera på om texten är ironisk.

Reply
Fior i Västra Götaland

Att SD:are skulle ha lika mkt värde som HBT? 🙂
/Marita

Reply
vmm

Nja. Jag vet inte om jag förstår din fråga. Men när det gäller att respektera människor oavsett åsikter eller kön så vet jag inte om det är ironi när Fi föreslår att man ska respektera varandra eller att alla är lika mycket värda.

Men jag tillhör ju den ironiska generationen så jag begriper väl helt enkelt inte att ni kanske menar allvar. Ironin är uppenbar… eller? Nä, jag fattar inte.

Reply
Fior i Västra Götaland

Tillhör också den ironiska eller snarare cyniska generationen. Men vad man ser, beror ju på vilka glasögon man har på näsan…. 🙂
Budskapet är en känga åt KD som gm sin politik gör skillnad mellan HBT o hetero. Utgångspunkten är mänskliga rättigheter. SD kräver väl knappast mänskliga rättigheter, eller ?
/Marita

Reply
vmm

“Alla människor är lika mycket värda” (utom: vita medelålders heterosexuella män, och dom som är med i KD eller SD)

“Alla människors åsikter ska tas på allvar” (utom: ja, du fattar)

Retoriken från Fi klingar en aning falskt när Fi lanserar sig som ett parti där man ska se alla människor som likvärdiga och alla ska bemötas med respekt men du vet ju sedan hur det låter. Lika värde oavsett kön och respekt för alla människor är väl det sista man tänker på när man läser vad Fi tycker. Och det är där ironin kommer in i bilden.

Reply
Fior i Västra Götaland

“Lika värde oavsett kön och respekt för alla människor är väl det sista man tänker på när man läser vad Fi tycker” Vi har nog väldigt olika styrkor på våra resp. glasögon. Det är ju precis det FÖRSTA jag tänker på… 🙂

Hälsar Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.