Sextv

Sextv…. nä, det var nog stundals mer “knulltv” när riksdagen debatterade könsneutrala äktenskap. Då Lennart Sacredeus och Alf Svensson förklarar varför äktenskapet är för 1 man och 1 kvinna, småfnittrar jag tills jag inser att de inte skojar, det är på riktigt. En verklighet där sex morrar under retorikytan. Sex, sex, sex.  Men bara mellan vagina och snopp.  Förstås.

Sexfixeringen delar Sakredius, Svensson & Co  med Påven, vars syn på sexualitet Laila Naraghi beskriver så bra:
 

Att äkta kärlek bygger på mer än sex tycks han inte förstå. Och han verkar inte tycka att vem man älskar och vill dela sina tankar, hjärta och kropp med, inte enbart har med könsorganens utformning att göra.

För påven är besatt av kön. Kärleksfulla parrelationer mellan två människor – oavsett kön – kan han och Vatikanen inte tänka sig välsigna genom att låta dem ingå äktenskap.

Nej, enligt påven kan äktenskap bara ingås mellan en penis och en vagina som är beredda att idka vaginalt samlag. Det kunde inte vara mer tydligt: påven är sexfixerad.

Prästen Karin Långström Vinge, Skövde menar att “Det som är centralt är kärleken och den ömsesidiga viljan att leva tillsammans.” Javisst.  Det handlar om kärlek som också kan vara en kär lek, som kan vara sex.  HBT- och heterorelationer samma sak.

Att enskilda präster kan vägra viga alla är vansinne. Och att hävda religionsfriheten tillhör gruppen märkliga argument. Religionsfrihet används tyvärr inte som en rättighet att ha en personlig tro, utan som en rättighet att diskriminera. 

OK, vi kör religionsfriheten rakt över, vilket kan innebära att vägra acceptera kärlek mellan 2 kvinnor eller att stödja könsstympning (hänförs sällan till religion, men det sker). Accepterar vi diskriminering i skydd av religionsfrihetens namn, får vi omfamna allt.  Och visst är det märkligt att förtryck i religionsfrihetens alltid (?) handlar om kvinnoförakt och hbt-fobi?

– Marita –

 Länkar till texten:
Ett steg bort från heterosexismen  Ny lag om äktenskap intolerant  Kvinnlig könsstympning  Bevara Äktenskapet (motsvarar Sacredeus argumention)  Välkommen till 2000-talet, kristdemokrater och skatteverkare (Trollhare, som jag gratulerar till (den självklara) rätten att ha ett namn!!)

No Comments

Peter Ingestad (skåning!)

Aaah, pÅven; den helige faaaaadern, wuuuuuuuh. För fan i våld: bannlysa en stackars måflicka som blitt våldtagen av sin stvfar & råkat göra abort. För svenska överklassens fisförma storbölnde kulturkärringar räcker det med en dags fasta, som ni alla vet. Vad fan är detta? Vad håller Benke Sexton på med!? Ska han OCKSÅ bli helgon, är det det han satsar på, eller vaddå? Nej, nu räcker det. Nu är det nog. BRÄNN KÄTTAREN! Over’n out.

http://nattljuset.blogspot.com/

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.