Regeringskonkurs

Plötsligt öppnar regeringen sitt ena öga. Inte helt, utan kisar lite yrvaket mot ljuset. Mot opinionen. För det är inte regeringen själv som begriper, som fattar hur besinningslöst den egna politiken slår mot sjuka, mot arbetslösa.  Det är opinionen som framtvingar en reaktion.

Svårt cancersjuka kvinnor tvingas söka heltidsarbete, larmade personal vid Onkologen på Karolinska. Regeringen själv brydde sig inte. Regeringen själv tänkte inte, utan agerade och agerar kravmaskin som mejar ned allt i sin väg. Alla som inte står stadigt kärnfriska i ett heltidsarbete.  “Alla” har ett kön, det vet vi. IFAU fick 6 mille för att utreda kvinnors sjukskrivning,  så även en till synes genusblind regering vet också. Alltså en medveten attack mot sjuka i allmänhet och sjuka kvinnor i synnerhet.

Regeringen låtsas att det är Försäkringskassan som styr landet. Som sätter sina egna lagar och direktiv. Det är “orimligt för svårt sjuka” ojar sig Christina Husmark Pehrsson.  Men hallå, det är Försäkringskassan som agerar på regeringens och riksdagens order! Nu ska det bli bättre för de sjuka, säger regeringen. Men vem går på den undanmanövern? Inte de svårt sjuka iaf.

Kriget mot sjuka och arbetslösa har bedrivits i sann kvartalspolitisk anda: snabbt, kortsiktigt och slarvigt.  Det kan bli dyrt för regeringen, skriver Lena Hennel. Inte bara dyrt. Regeringen är konkursmässig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.