Rättvisa löner eller missvisande rättvisa?

Under de närmaste 5 åren, kommer kvinnor att öka sina inkomster med fem tusen miljarder dollar. Hur mycket mer (än kvinnorna)  männen ökar sina inkomster, verkar oklart. Klart är i all fall att i Sverige är kravet på rättvisa löner solklart. Från klarhet, till klarhet..:) Så här prioriterar väljarna Fi:s frågor:

1. Jämställda löner

2. Arbetstidsförkortning

3. Ett Nej är ett Nej

Här kan vi snacka viktigheter. Det fullständiga resultatet, finns hos Roya .

Rättvisa är också ordet för Moderaterna satsning.  Stopp, sluta skratta  – det är på riktigt.  Moderaterna som använt makten till att ge mer till män och mindre till kvinnor. “Missvisande rättvisa” borde nog förvalskampanjen rubriceras. Om den ska vara rättvisande. Eller vad sägs om M`nya slogan:

“I ett rättvist Sverige lämnas ingen utanför”

Översatt från valfläskspråket betyder det i Allianssammanhang: “I ett rättvist Sverige lämnas ingen utanför. Ingen utom sjuka, arbetslösa, pensionärer samt ensamstående med barn i allmänhet och kvinnor i synnerhet.”

– Marita –

2 Comments

Karin

Helt klart behövs arbetstidsförkortning för män. Kvinnor måste få chansen att jobba mer. Som det är nu jobbar massor av kvinnor bara deltid. Trots att man har samma timlön så får ju inte kvinnor lika lön när de inte får jobba lika mycket. Ett tydligt nej till alla gubbars övertid. Nu är det dags för kvinnorna att också få jobba heltid och bidra med skatt till samhället. Det är tufft att betala skatt, så även kvinnor ska ha rätt att vara tuffa!

Reply
Fior i Västra Götaland

Absolut ska män gå ned i tid. Och kvinnor upp från ofrivillig deltid

Håller absolut med att det är coolt att betala skatt!:)
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.