Pinsamt Färgelanda!

Färgelanda kommun vägrar betala ut skadestånd till en mobbad pojke.  Skadeståndet uppgår till 134 200 kr.

Så vad gör kommunen, jo de anlitar en advokat för att få ned summan.  Kommunen har erkänt mobbingen, vad man anser är tydligen att beloppet är för högt. Kostnad för advokaten är 2 200 kr/timme. 

Kommunalrådet Ann-Marie Jacobsson (C) ställer sig bakom Jan Erikssons agerande.

– Vi har delegerat till kommunchefen att fatta beslut i den här frågan. Vi har haft en dialog och jag stöttar förvaltningen fullt ut i detta.

– Jag anser att det är viktigt att få detta prövat eftersom skadeståndsbeloppen tenderar att höjas efterhand. Vi vet faktiskt inte vilket belopp som är motiverat i det här fallet.

Slår mig på fingrarna för att inte knacka ned svordomar. Pengar kan aldrig, aldrig kompensera för kränkningen pojken fått genomlida. Men han skall ha summan, hela summan.

Och Färgelanda kommun…..skall inte betala ett öre i advokatkostnader, utan investera dessa 2 200 kr/timme i kunskap om barnperspektiv.  Det behövs.

– Marita –

No Comments

mamma

Tack för erat stöd. Kan meddela er att nu har kommunen tagit tillbaka att vår son blivit mobbad. Endast för att de inte vill betala ut pengarna. Vår son hade tänkt att starta en fond för en del av pengarna. Som han själv uttryckte det: För att hjälp dom som blivit utsatte för det jag har blivit. Nu räcker det inte med att han blivit slagen, hånad, fått byta skola. Får åka buss 3 timmar varje dag. Nu mobbar kommunen honom genom att ta tillbaka sin ursäkt. Helt osanolikt. Ville bara berätta det för er. Läser eran blogg då jag har läst genusvetenskap på universitetet i Gbg. Mvh Mamman

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.