Olika verktyg mot rasism

Är jag tillräckligt svensk, Åkesson? berör. Skriven av en 20 årig kvinna från Iran som bor i Sverige sedan 1990. Utan politiska klyschor, utan “vårt parti lôver och lôver”, utan utsmetade lögner på flottiga manuskrift. Utan baktankar:

Får jag vara med och sjunga Du gamla, du fria med stolthet fast jag gråter av smärta och sorg och saknad, saknaden av att få tillhör normen.

Får jag stötta mina landsmän i Iran när de kämpar för frihet medan omvärlden ser på i tystnad?

Är jag tillräckligt assimilerad för din bild fast jag sjunger med i gamla persiska protestsånger som Yare dabestanie man?

Kan du acceptera att jag älskar Sverige?

Kort sagt, kan du acceptera mig som iranier och svensk?

Om tid och ork finnes, läs hela debattartikeln. Den stannar kvar i hjärtat långt efter valet 2010.

Motstånd är nödvändigt. Kan vara en stilla undran till Åkesson och alla oss andra. Och i konkreta tips och verktyg, som Makthandboken.  Är man i Stockholm, är det absolut läge att gå på releasefesten:

Makthandbok

 Interfem meddelar: Den 5e december är det releasefest för Interfems nya Makthandbok för unga feminister som (be)möter rasism och sexism i föreningslivet.

Det blir en kort men intensiv fest, så kom i tid! En annan anledning att komma i tid är att stället är litet! Vi håller till på kafé Copacabana, Hornstulls strand 3 (Stockholm), mellan kl 17-20.

Ta tillfället i akt att träffa andra antirasistiska feminister. Det bjuds på en god alkoholfri dryck, tilltugg och samtal mellan den feministiska kulturtidskriften Bang och författarna till boken.
Efter det blir det grym musik med dj Iki (gbg), som du även kan läsa om i boken. För självklart får du med dig en bok hem alldeles gratis!

Tillgänglighet: ramp finns!

För mer info maila sissela88(at)hotmail.com eller info(at)interfem.se
Håll dig uppdaterad genom bloggen: http://makthandboken.blogspot.com/ 

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.